29 / 03 / 2024

TOKİ Antalya'daki 480 konutunun kuralarını çekti!

TOKİ Antalya'daki 480 konutunun kuralarını çekti!

TOKİ'nin alt gelir grubu kapsamındaki 480 konutunun kura çekimi yapıldı. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin yaptığı açıklamada, Van'daki TOKİ konutlarının depremde hasar almamasına sevindiklerini dile getirdi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, "TOKİ adına o bölgedeki (Deprem bölgesi) konutların zarar almadığını bilmek bizim için mutluluk vesilesi. Ancak hiçbir binamızın yıkılmasını kabul edemeyiz" dedi.

TOKİ tarafından Antalyanın Çıplaklı Mahallesinde, alt gelir grubu kapsamında yaptırılan 480 konutun kuraları, Cam Piramit Kongre ve Fuar Merkezinde çekildi. 2 bin 70 kişinin katıldığı kurada 480 talihli ev sevincini yaşadı.

Kura çekilişi öncesi bir konuşma yapan  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Van depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Allahın bir daha böyle acılar yaşatmamasını dileyen Şahin, devletin deprem bölgesinde gereken çalışmayı çok hızlı ve büyük bir titizlikle yaptığını belirtti.

Bölgede gereken herşeyin eksiz şekilde yapıldığını vurgulayan Şahin, "TOKİ adına o bölgedeki konutların zarar almadığını bilmek bizim için mutluluk vesilesi. Ancak hiçbir binamızın yıkılmasını kabul edemeyiz. İnşallah ileride çok daha nitelikli binalar yapacağız. Bunlar bu tip depremlerde zarar görmeyecek. Bu tür depremlerde herhangi bir ölü ve yaralı sayısını konuşmayacağız. Gelişmiş  ülkelerde özellikle Japonyada böyle bir konu geçmiyor. Hiçbir can kaybı olmuyor. Çok büyük depremlerde bile normal hayat devam ediyor" dedi.        

Kurada isimleri çıkmayanların üzülmemesini de isteyen Şahin, "Hedefimiz yoksul 500 bin aileyi ev sahibi yapmak. Başbakanımız bu talimatı TOKİ olarak bize verdi. Çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Çekilişte en büyük sevinci 5 yıldır ev hayali kuran Hasan-Leyla Özsoy çifti yaşadı. Çekilişte isimlerinin okunmasıyla gözyaşlarına hakim olamayan Leyla Özsoy, "Hiç beklemiyorduk. Devletimiz bize ev hayalini yaşattı" dedi.

19 yıldır kirada yaşadığını ifade eden Şerife Girgin de yaşadığı mutluluğu kelimelere sığdıramadığını dile getirdi. TOKİ tarafından Çıplaklı Mahallesinde yaptırılan ve inşaatı devam eden 480 konut için hak sahipleri 2 taksit halinde 4 bin TL peşinat ödeyecek. Aylık 173-233 TL aidat ödeyecek hak sahipleri, 65 metrekarelik 2 1 daireler için 180 ay ödeme yapacak.
         AA


Geri Dön