19 / 04 / 2024

TOKİ Başakşehir Kayabaşı kura sonuçları isim listesi!

TOKİ Başakşehir Kayabaşı kura sonuçları isim listesi!

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 2019 projesinde hayata geçirilen 2 bin 238 adet 2+1 ve 2 bin 129 adet 3+1 daire için kura çekilişi yapılıyor. İşte TOKİ Başakşehir Kayabaşı kura sonuçları isim listesi...



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından İstanbul Başakşehir Kayabaşı Projesi kapsamında inşa ettirilecek toplam 4 bin 467 adet konut için başvurular 6 Mart ile 19 Nisan tarihleri arasında kabul edildi. Projeye 157 bin 391 vatandaş başvuru yaptı. Hem yoğun talep, hem de konut sayısının yüksek olması nedeniyle kura çekilişi iki farklı günde yapılacak.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı 2019 projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler buluyor. Projedeki 85 metrekarelik 2 oda 1 salon daire 238 bin TL, 128 metrekarelik 3 oda 1 salon daire ise 399 bin TL'den satılacak. Projede 28 bin 60 TL peşinat ve 793 TL taksitle ev sahibi olunabilecek.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı başvuru bedeli ne zaman geri alınabilecek?

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesinde 2 oda 1 salon daireler için 500 TL, 3 oda 1 salon daireler için 1.000 TL başvuru bedeli ödenmişti. Ancak bugün ve yarın gerçekleştirilecek kura çekilişi sonrasında daire almaya hak kazanamayan vatandaşlar, kura çekiliş tarihinden itibaren 2 iş günü sonrasında T.Halk Bankası A.Ş. yetkili şubelerinden
geri alabilecek.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı sözleşmesi ne zaman imzalanacak?

TOKİ Kayabaşı kura çekilişi sonrasında konutu belli olan vatandaşlar TOKİ'nin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde T.Halk Bankası A.Ş’nin  TOKİ  tarafından bildirilecek şubesinde Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacak.

TOKİ Kayabaşı sözleşme imzalama aşamasında;
1. İl/ilçe Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan İstanbul il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,
2. Hane halkı gelirinin en fazla net 4.800 TL olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri, (3+1 konut tipi hariç) Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklar.

TOKİ Başakşehir Kayabaşı'nda KDV ne kadar?

TOKİ Başakşehir Kayabaşı projesinde inşa edilecek konutların teslimi öncesinde Katma değer Vergisi Kanunu uyarınca, yüzde 1 oranında KDV konut alıcılarından tahsil edilir.

TOKİ 2019 Kayabaşı'ndan aldığım evi satabilir miyim?

- TOKİ Kayabaşı 2019 projesindeki 2 oda 1 salon konut tipi projelerinde hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konutlarını borçları bitene kadar devredemez.

- Ayrıca, sözleşme imzalanan konut için borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranacak olup, alıcının, kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilir.

- TOKİ Kayabaşı 2019 projesindeki 3 oda 1 salon konut tipi projelerinde ise hak sahibi olup sözleşme imzalayanlar konut teslim tarihini takip eden 2 yıl sonrasına kadar devredemez. 

TOKİ Başakşehir Kayabaşı kura sonuçları isim listesi

50 bin  sosyal konut kampanyası kapsamında inşa edilecek olan İstanbul Başakşehir Kayaşehir projesindeki 2 oda 1 salon nitelikli konutlar için hak sahipliği belirleme kurası bugün (26 Haziran 2019), 3 oda 1 salon nitelikli konutlar için ise hak sahipliği belirleme kurası yarın (27 Haziran 2019) Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

TOKİ Kayabaşı 2019 projesinde kura çekilişi noter huzurunda gerçekleştiriliyor. Kura çekilişi TOKİ tarafından yapılıyor. 

 

2+1 daire kura sonuçları için tıklayın

3+1 daire kura sonuçları için tıklayın

 

TOKİ İstanbul Kayabaşı 2019 projesi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön