25 / 04 / 2024

TOKİ Batman projesinde kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Batman projesinde kura sonuçları açıklandı!

TOKİ Batman'daki 600 konutun hak sahiblerini açıkladı. Hak sahipleri 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan kura çekilişi töreniyle 6 bin 600 başvuru arasından seçildi.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından Batman'daki 600 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Noter huzurunda çekilen kurada ismi çıkanlar sevinç yaşadı. Batman'ın Kuyubaş köyünde  TOKİ  tarafından inşa edilen konutlar, 19 Mayıs Stadyumu'nda yapılan törenle 6 bin 600 başvuru arasından seçildi.

Hürriyet'teki habere göre, ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşayan Özlem Akkurt, 10 yıldır kiralık evde oturduğunu belirtti. Akkurt, "Allah bizim yüzümüze güldü. İnşallah isteyenlerin herkesin gönlüne göre versin. Evet, çok mutluyum. 10 yıldır evliyim kiradayım. Ummuyordum, beklemiyordum, çocuklarımızın yüzüne Allah güldü. Dualarım kabul oldu. Allah herkesin gönlüne göre versin" şeklinde konuştu.

İlk kez ev sahibi olmanın sevincini yaşayan Şevki Çelik (65) de "Memnun oldum. Sonuçta 65 yaşımdan sonra ev sahibi olacağız. Çok sevindim, TOKİ'ye teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

İlk kurayı çeken, Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen de TOKİ tarafından Batman'da yeni konutların yapılması gerektiğini ifade etti. Ekmen, "Batman’da TOKİ’nin yapacağı konutlar için 6 bin 600 kişi başvurdu. Bunların 200'e yakın kişi ev sahibi olan elendi. Batman’da 600 konut yapılacak bunları emekliler, engeliler ve gazi şehit ailelerine ile vatandaşlarda başvurdu. Konut sayısının yapılan müracaattan da beli oluyor. Bu müracaatlara göre Batman’da binlerce kişinin evsiz kirada olduğunu gösteriyor. Beklentimiz bu konut sayısının Batman için artırılmasıdır. Biran evvel 600 değil 10 bine yakın konutun Batman’a yapılması gerekiyor. Bu konutlar özelikle evi olmayanlara veriliyor, evi olanlara kesinlikle verilmiyor" şeklinde sözlerine devam etti.


Geri Dön