26 / 04 / 2024

TOKİ Beyoğlu 397 yeni konut ihalesi bugün!

TOKİ Beyoğlu 397 yeni konut ihalesi bugün!

TOKİ ve Beyoğlu Belediyesi işbirliği ile gerçekleştirilen İstanbul Beyoğlu, Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilecek olan 397 yeni konut ve 20 dükkan için altyapı ve çevre düzenleme işi ihalesi bugün gerçekleşecek.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, “Kentsel Dönüşüm Projesi” çerçevesinde, İstanbul’un Beyoğlu İlçesi’nde inşa edilecek 397 konut ile 20 dükkânın ihalesi bugün gerçekleşecek. 


Bugün gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında ayrıca dini tesis(külliye), otopark ile altyapı ve çevre düzenleme işi de yer alıyor.  TOKİ  Beyoğlu kentsel dönüşüm projesindeki konutların 43’ü 1+1, 318’i 2+1, 31’i 3+1 ve 5’i ise 4+1 planında inşa edilecek. 


2015'te protokol imzalandı

İstanbul Beyoğlu, Örnektepe-Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi, TOKİ ile Beyoğlu Belediyesi arasında 02.06.2015 tarihinde imzalanan protokolle hayata geçirildi. İmar planı verilerinin altında bir yoğunluk kullanılan projede, İstanbul’un ve Haliç’in siluetine uygun, özgün mimarisi ile bütünlük sağlayacak şekilde mimari tasarlandı. 


Proje alanında plansız, tapusuz çoğunluğu ruhsatsız 282 konut ve 18 dükkân yer alıyordu.  Projeyle 1,6 hektar alanda, yerinde dönüşüm uygulanarak burada yaşayan vatandaşlara nitelikli sosyal çevre imkânı sunan yeni bir yaşam merkezi oluşturuldu.


TOKİ Beyoğlu Sütlüce kentsel dönüşüm proje alanının ortasından geçen sokak projedeki diğer alanlarla entegre olacak şekilde korundu ve yayalaştırılarak mahalle sakinlerinin kullanımına sunuldu. 


Halid Bin Velid Camii yenileniyor

Proje alanı içinde mevcut kullanımda olan Halid Bin Velid Camii’nin yenilenmesi talep edildi. Yeniden planlanan cami çevresinde ortaya çıkan mekânlar kamusal kullanımın olduğu sosyal tesis olarak planlandı. Projede 435 araçlık otopark planlandı.


İHALE DETAYLARI:

İşe başlama tarihi: Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde  yer teslimi yapılarak işe başlanacak.


İşin süresi: Yer tesliminden itibaren 600 (Altıyüz) takvim günü. 


Yapılacağı yer: T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (Toki) İstanbul Hizmet Binası Halkalı Atakent Mahallesi 221. Sok. No:5 (Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi karşısı) 34307 Halkalı - Küçükçekmece / İSTANBUL


İhaleye katılabilme şartları ve istenilen belgeler ile yeterlik değerlendirmesinde uygulanacak kriterler:

1. İhaleye katılma şartları ve istenilen belgeler: 

2. Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri. 

3. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen teklif mektubu. 

4. Şekli ve içeriği İdari Şartnamede belirlenen geçici teminat. 

5. İhale konusu işte idarenin onayı ile alt yüklenici çalıştırılabilir. Ancak işin tamamı alt yüklenicilere yaptırılamaz. 

6. Tüzel kişi tarafından iş deneyimi göstermek üzere sunulan belgenin, tüzel kişiliğin yarısından fazla hissesine sahip ortağına ait olması halinde, ticaret ve sanayi odası/ticaret odası bünyesinde bulunan ticaret sicil memurlukları veya serbest muhasebeci, yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavir tarafından ilk ilan tarihinden sonra düzenlenen ve düzenlendiği tarihten geriye doğru son bir yıldır kesintisiz olarak bu şartın korunduğunu gösteren belge. 


Öznur YASLI / Emlakkulisi.com


Geri Dön