29 / 03 / 2024

TOKİ Çankırı'da 2 bin aileye konut yapacak!

TOKİ Çankırı'da 2 bin aileye konut yapacak!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler' projesi kapsamında,Çankırı'da da ilk aşamada 502, ardından bin 500 konut üretilerek, 2 bin aile konuta kavuşturulacak.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), "Yeni Yerleşimler Yenilenen Şehirler' projesi kapsamında, 2016 yılında Gaziantep, Manisa, Şanlıurfa, İstanbul Başakşehir, Çankırı, Hatay, Konya ve Adana'da 60 bin konut üretecek. 


TOKİ, proje çerçevesinde şehirlere, kent kimliği ve merkezi unsurlarla sıkı bağları olan, halkın beklentilerine yanıt veren, güçlü fiziki ve sosyal altyapısı bulunan yeni yerleşim alanları kuruyor. 

TOKİ kaynaklarından alınan bilgiye göre, projeleri aşamalı olarak hayata geçirecek olan idare, 2016'da 60 binin üzerinde yeni konut üretecek. '"Konut talebi, deprem riski, kentsel dönüşüm ve kentleşme oranı", projenin dört ana unsuru olarak belirlendi. 


Çankırı'da 2 bin aileye konut yapılacak 

Çankırı'da da ilk aşamada 502, ardından bin 500 konut üretilerek, 2 bin aile konuta kavuşturulacak. 


"Merkez Mimar Sinan Mahallesi 2'nci etap Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 2+1 ve 3+1 toplam 502 adet konut, 9 ticaret birimi, 1 cami külliyesi ve 1 tescilli eser üretilecek. 


Çankırı Kalesi'nin yamacında, şehrin tüm alanlarından görülebilecek konumda projelendirilen konutlar, yatay mimari perspektifiyle hayata geçirilecek. "Sıraevler" disiplini ile tasarlanan konutlarda, yapı malzemesi olarak pencere ebatları, kat silmeleri, cumbalar, pervazlar, balkon dikmeleri, bacalar, kiremitler, kırma çatılar ve korkuluklar kullanılacak. 


Bizim Çankırı


Geri Dön