24 / 04 / 2024

TOKİ Çeşme Sosyal Konut Projesi yeni sahiplerini bekliyor!

TOKİ Çeşme Sosyal Konut Projesi yeni sahiplerini bekliyor!

TOKİ'nin Çeşme'nin Reisdere Mahallesi'nde inşa ettiği Sosyal Konutlar Projesi yeni sahiplerini bekliyor. Projenin 1. Etabında 550, 2. Etabında ise 603 konut yer alıyor.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) Çeşme Reisdere Mahallesindeki toplu konut projesinde sona gelindi. Reisdere'de 1. Etap'ta 550,2. Etap'ta ise 603 konutun yer aldığı "Sosyal Konutlar Projesi'nde daha önce kura sonucu hak sahibi olan vatandaşlar, inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte önümüzdeki günlerden itibaren evlerine yerleşmeye başlayacak.  TOKİ  projelerle ilgili resmi sitesinden bilgi paylaşımında bulunurken, 1. Etap için yüzde 90, 2. Etap için ise yüzde 87 bitiş aşamasını gösterdi. 


OKULLAR VE CAMİLER 

Yapımının çok büyük ölçüde tamamlandığı her iki projede de vatandaşlar evlerine yerleşmek için gün sayarken, projenin ilk etabında 550 adet konut yer alıyor. Etapta konutların yanı sıra bir adet 600 kişilik cami ile iki adet de büfe bulunacak. İkinci etapta ise 603 konut olacak. 603 konutlu 2. Etap'ta 32 derslikli ilköğretim okulu, 32 derslikli lise, 600 kişilik cami ve 4 adet büfe de yer alacak. Çeşme Sosyal Konutları olarak tanımlanan projeye, 3 bin 200 liranın altında hane geliri olan ve hiç konut sahibi olmayanlar başvuru yaptı. Ayrıca konutlara başvuru yapabilmek için 5 yıl Çeşme'de ikamet etme şartı arandı. 

Konut taksitleri ise 400 ile 650 lira arasında değişecek, vadeler ise 12 ila 20 yıl arasında olacak. Çeşme Belediyesinin ise projeye daha önce hukuki anlamda itirazı olmuştu. Belediye, imar planları ve kat yüksekliği konularında olayı yargıya taşıyıp itiraz etmiş, Yargıtay yürütmeyi durdurma kararı vermişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha sonra planlan yenilemiş, planda zemin katlar bodrum katı olarak gösterilmişti. Emsal ise 1,20'den 0.90'a düşmüştü. Reisdere Mahallesi'nde 2 etap halinde devam eden çalışmalarda sona gelindi.


İlk Ses


Geri Dön