26 / 04 / 2024

TOKİ, emekliler için Afyonkarahisar'da ev yapacak!

TOKİ, emekliler için Afyonkarahisar'da ev yapacak!

Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Afyonkarahisar'daki emeklilerin de ev sahibi olmasının önünün açıldığını söyledi. Ege, Toplu Konut İdaresi'nin Afyonkarahisar'da emekliler için ev yaptıracağını söyledi.



Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Afyonkarahisar'daki emeklilerin de ev sahibi olmasının önünün açıldığını söyledi. Ege, Toplu Konut İdaresi'nin yaptıracağı evler için çekilişe girmek isteyenlerin Halk Bankası'na müracaat etmesi gerektiğini söyledi.


Türkiye Emekliler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ege, Toplu Konut İdaresi'nin Afyonkarahisar'da emekliler için ev yaptıracağını söyledi. Dernek binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ahmet Ege, "Türkiye Emekliler Derneği'nin 2014 Nisan ayında proje olarak ortaya koyduğu hükümetimizin de hükümet programı olarak alması bizleri son derece mutlu etmiştir. Bu projenin mimarı biziz ama gerçekleşmesini sağlayan 'Afyon'da emekli olup da evsiz kalmayacak' diyen Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban'a Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya'ya, Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na ve emeği geçen herkese Emekliler adına şükranlarımızı sunarız. Biz yaşımız gereği duygusal insanlarız. Bize uzatılan elin kıymetini biliriz. Emekliler Derneği olarak Afyon'da taş üstüne taş koyanların, elimizden tutanların hep yanında olacağız" dedi. 


YÜZDE 25 KONTENJAN 

Konut sahibi olacak emeklilerin adeta ikinci baharlarını yaşayacaklarını söyleyen Ege, "Emeklimize ikinci bahar projesi hayata geçmeye sayılı günler kalmıştır. Hıdırlık çeşmesinin Kanlıca Mahallesi'ne inerken sol tarafta kalan eski askeri alanAtaköy dolmuş durağının arkası yaklaşık 300 bin metrekarelik alanda Afyon merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerde ikamet eden emekli vatandaşımıza ilk etapta konut sayısının yüzde 25 kontenjan ayrılacak. 300 kişilik hak sahipleri kura ile belirlenecek kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olmayan başvuru emekli diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacaktır" diye konuştu. 


500 LİRA İLE BAŞVURUN 

Ege,  TOKİ  konutlarına müracaat etmek isteyen vatandaşlar için "Başvurular 9 Aralık 2015 - 30 Aralık 2015 tarihleri arasında 500 TL ile Halk Bankası Şubesi'ne nüfus cüzdanı fotokopisi - emekli kimlik belgesi-kimlik belgesi yoksa SGK'dan maaş gösteren belge ile şahsen başvuracaklardır. Kura çekilişi noter huzurunda idari yetkililer denetiminde 27 Ocak 2016 tarihinde yapılacaktır. Kurada çıkmayanlara yatırdıkları para iade edilecektir" uyarısında bulundu. 



Afyon Kocatepe Gazetesi


Geri Dön