28 / 03 / 2024

TOKİ Emekliye İkinci Bahar başvuruları için son iki gün!

TOKİ Emekliye İkinci Bahar başvuruları için son iki gün!

Ev sahibi olmak isteyen emekliler elini çabuk tutsun: TOKİ’nin 250 taksitle ‘Emekliye ikinci bahar’ projesi kapsamında; 17 ilde 4 bin 354 konut için ön talep toplama süreci 30 Aralık itibarıyla sona erecek.



Ev sahibi olmak isteyen emekliler için süre 30 Aralık itibarıyla doluyor. Yani TOKİ’den düşük taksitlerle ev sahibi olmak isteyenler için önümüzdeki iki gün oldukça kritik… Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı M. Ergün Turan, ‘Emekliye İkinci Bahar Projesi’ kapsamında ilk aşamada 17 ilde inşa edilecek toplam 4.354 konut için 9-30 Aralık 2015 tarihleri arasında ön taleplerin alınacağını açıklamıştı. 

Bu kapsamda konut sahibi olmak isteyen emeklilerimiz kimlik kartları ile ilgili bankalara başvurularını yapabileceklerini ifade eden  TOKİ  Başkanı, “Hedefimiz, hiç konut sahibi olmayan emeklilerimizin yüzünü güldürmek, İkinci Bahar’ı müjdelemektir” dedi.


ÖZEL KONUT PROJELERİ

Başkan Turan, "Konut üretimlerimizde emeklilerimize yüzde 25 kontenjan ayırıyoruz. Ayrıca kendilerinden gelen talep doğrultusunda, ‘emeklilerimize özel’ konut projeleri geliştiriyoruz. Başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların 250 lira civarında düşük taksitlerle ve uzun vadeli ödeme koşullarıyla yuva sahibi yapmak için faaliyetleri hızlandırdık” dedi.


17 İLDE TALEP TOPLANIYOR

Konut sahibi olamamış emeklilerin ev sahibi yapılması amacıyla ilk etapta 17 ilde 4.354 konut için ön talep toplama 9 Aralık itibarıyla başladı.30 Aralık’ta sona erecek başvurular için ön talep toplanan illeri ve konut sayılarını şöyle: l Bursa-Nilüfer (1.200 konut), l Balıkesir-Bandırma-Edincik (32 konut), l Karaman-Kırbağ (400 konut), l Şanlıurfa-Akabe (304 konut), l Konya-Meram (499 konut), l Elazığ-Merkez (280 konut), l Amasya-Merzifon (150 konut), l Kütahya-İnköy (300 konut), l Afyonkarahisar-Merkez (300 konut), l Karabük-Merkez (426 konut), l Çorum-Alaca (35 konut), l Erzincan-Yoğurtlu (24 konut), l Gaziantep-İslahiye (31 konut), l Giresun-Alucra (16 konut), l Muğla-Yatağan (79 konut), l Sivas-Yenimahalle (184 konut) - Akıncılar (33 konut), l Trabzon-Vakfıkebir (47 konut) - Çaykara (14 konut) 


250 TL TAKSİTLİ EVLERE KİMLİK KARTIYLA BAŞVURU YAPILIYOR

TOKİ'NİN 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyen emekliler, emekli olduklarına dair belge almak için SGK'da uzun kuyruklar oluşturdu.Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) emekliler için yürüttüğü 250 lira taksitle ve 240 ay vadeyle vereceği evlerden almak isteyenler SGK'ya koştu.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da seçim vaatleri arasında bulunan ev sözü için umutlanan emekliler artık gün sayıyor.


TOKİ, 2+1 planında inşa edilecek konutlar için ilgili bankalar aracılığı ile ön talep topluyor. Başkan Turan, “Emeklilerimiz kimlik kartlarını gösterip, 500 lira bedelle ilgili bankalara başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Başvuruların, konutlardan fazla olması halinde ‘hak sahibi belirleme kurası’ çekilerek konutlardan almaya hak kazanan emekliler belirlenecek. Hak sahibi olamayan emeklilerimizin başvuru bedelleri kendilerine iade edilecek” dedi.


Başvuru şartları neler?

Emeklilerin, TOKİ’den konut almamış olması, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı kar irtifaklı/kat mülkiyetli bölüm veya konutun bulunmaması, o şehirde bir yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması gerek.Ayrıca hane halkı gelirinin en fazla net 3 bin 200 lira olması şart. Ayrıca bir hane halkı adına yalnızca bir başvuru yapılabiliyor.


TOKİ Emekliye İkinci Bahar Projesi'ne 1 haftada 21 bin başvuru!

 



Akşam 


Geri Dön