29 / 03 / 2024

TOKİ, Erzincan'a yaptıdığı 71 konutu sahiplerine teslim etti

TOKİ, Erzincan'a yaptıdığı 71 konutu sahiplerine teslim etti

Toplu Konut İdaresi'nin Erzincan'a yaptıdığı 71 konut sahiplerine teslim edildi



Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Fatih Mahallesi'ne yaptırılan 71 konut, kura sonucu belirlenen 71 hak sahibine teslim edildi.

Üzümlü Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen anahtar teslim töreninde, 71 konut için 163 kişi başvurdu. Başvuranlar arasında özürlü olan 3 kişi kuraya tabi tutulmadı. Noter huzurunda yapılan kurada sonrası, 71 hak sahibine konutların anahtarları teslim edildi.

Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, törende yaptığı konuşmada, ilçedeki Meslek Yüksek Okulu'nun hızla gelişmesiyle birlikte konut ihtiyacının daha da arttığını, konut açığının fazlalığının ev fiyatlarına ve dairelerin kira
fiyatlarına da yansıdığını söyledi.

TOKİ ile belediyenin ortaklaşa gerçekleştirdikleri çalışmalar neticesindekonut açığını kapatmaya çalıştıklarını ifade eden Sertadım, "Dar gelirli vatandaşların konut ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yoğun çaba harcadık" dedi.

Konuşmanın ardından, kura sonucu belirlenen ailelere  TOKİ  tarafından yaptırılan 93 metrekare, 2 artı 1 şeklindeki konutların anahtarları teslim edildi.
AA


Geri Dön