25 / 04 / 2024

TOKİ, evli çiftleri ve boşanmış kadınları ev sahibi yapacak!

TOKİ, evli çiftleri ve boşanmış kadınları ev sahibi yapacak!

Proje tamamlandığında fakir olduğunu belgeleyen çiftler TOKİ'den 60 bin lira kredi ile ev sahibi olabilecek. Ayrıca Eşinden ayrılmış korunmaya muhtaç çocuklu kadınlara da ücretsiz stüdyo daireler tahsis edilecek...



Bugün'e göre, proje tamamlandığında fakir olduğunu belgeleyen çiftler TOKİ'den 60 bin lira kredi ile ev sahibi olabilecek. Borç 100-120 lira taksitle 25 yıl vadeyle TOKİ'ye ödenecek. Evlerin içinde beyaz eşya ve mobilya da olacak. Yeni evli veya evlenecek yoksul çiftler için başlatılacak Yuva Teşvik Konutu Programı ile çiftin müracaat ettiği ilde uygun ev yok ise TOKİ'nin projesinin bulunduğu başka ilden ev seçmeleri istenecek. Proje 81 ilde uygulanabilecek. Evlerin beyaz eşyası da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce karşılanacak.

Kiraya verilemeyecek

Belirlenecek yoksulluk limitinin altında kalan çiftler fırsattan yararlanabilecek. Sözkonusu evlerde oturmaya hak kazananlar bu evleri alıp satamayacak, kiralayamayacak. TOKİ'nin halen üzerinde çalıştığı projede asıl devrim ise ihtiyaç sahibi çiftlere istedikleri evi almaları için kredi verilmesi olacak. Çiftler, istedikleri evi seçtikten sonra TOKİ'ye gelecek.  TOKİ  onlara 60 bin lira kredi verecek. Çiftler bu kredi ile evi alırken peşinat ödemeyecek. Geri ödemesi ise 100-120 lira taksitle 25 yıl vadede tamamlanacak.

Boşanmış kadına daire

TOKİ sosyal güvencesi olmayan 100 bin vatandaşı da ev sahibi yapacak. Geçtiğimiz yıl başlatılan projede şu ana kadar 12 bin vatandaş ev sahibi oldu. 45-60 metrekare olan evler, 1+1 ve 2+1 seçenekleri ile sunulacak. Konutlar peşinatsız ve faizsiz olarak aylık 100 lira taksitle verilecek. Ödeme gücü olmayan vatandaşlar iş bulana kadar taksit ödemeyecek. Proje TOKİ'ye toplam 2 milyar liraya mal olacak. Eşinden ayrılmış korunmaya muhtaç çocuklu kadınlara da ücretsiz stüdyo daireler tahsis edilecek.
Takvim


Geri Dön