29 / 03 / 2024

TOKİ Gaziantep'te 50 bin konutluk projeye imza atıyor!

TOKİ Gaziantep'te 50 bin konutluk projeye imza atıyor!

TOKİ Gaziantep'te dünyanın en büyük yerleşim projesini devreye alıyor. Şehrin kuzeyinde 50 bin konutluk dev bir yapı yükselecek.



Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Gaziantep'te dünya çapında bir yerleşim projesi için düğmeye bastı. Artık sadece konut değil, master planlı büyük yerleşim projelerini hayata geçirdiklerini belirten  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, bunun ilk adımını Gaziantep'te 50 bin konutluk dev bir projeyle atacaklarını ifade etti. Turan, "Bu proje, böylesi büyüklükte bir sosyal konutun tek seferde geliştirilmesi açısından ülkemizde bir ilktir. Bugüne kadar planlanmış en büyük yeni yerleşim projesini başlatıyoruz" dedi. "Gaziantep Kuzey Şehir Projesi" tanıtım toplantısında konuşan Turan, 2002'den bugüne kadar TOKİ tarafından projelendirilen konut sayısının 685 bine ulaştığını söyledi. Yıllık ortalama 50 bin konut üreten bir yapıya sahip olduklarını ifade eden Turan, TOKİ'nin konut üretimindeki yüksek tecrübesini yeni bir safhaya taşıdığını, bundan böyle idarenin sadece bina inşa etmekle yetinmeyeceğini vurguladı. 


YENİ DÖNEME GEÇİŞ 

Konut üretimindeki yüksek tecrübelerini yeni yerleşimler, şehirler kurma ölçeğine getirdiklerini belirten Turan, "Ülkemizin farklı şehirlerindeki büyük konut alanlarında yürüttüğümüz uygulamalarımızı bir mega proje olan 'Yeni Yerleşimler, Yenilenen Şehirler Projesi' ile farklı bir safhaya taşıdık" diye konuştu. Gaziantep'te hayata geçirilecek projenin, 8.5 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirileceğine işaret eden Turan, bu projenin adeta yeni bir kent inşası anlamında geldiğini vurguladı. Turan, şöyle devam etti: "Tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçları karşılayacak, kaliteli bir yaşam alanı kurguladık. 300 bin nüfuslu Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'ni 2023'e kadar aşamalı olarak tamamlamayı hedefliyoruz. İlk etapta 3 bin konut üretimi yapılacak." 


OSB ÇALIŞANINA ÖZEL KONTENJAN

Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nde, dar ve orta gelirli vatandaşların yanı sıra, konut ihtiyacı olan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışanları için de özel kontenjan ayrılacak. Ergün Turan, projenin geleneksel mahalle kültürü ve komşuluk ilişkileriyle toplumun tüm demografik zenginliklerini bir arada barındıracağını ifade etti. 


Sabah 


Geri Dön