18 / 04 / 2024

TOKİ'nin Gaziantep'teki 50 bin konutluk projesi yarın tanıtılacak!

TOKİ'nin Gaziantep'teki 50 bin konutluk projesi yarın tanıtılacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelecek olan TOKİ Başkanı Ergün Turan, belediye tarafından kentteki konut sıkıntısını gidermek için yapılacak 50 bin konutluk projenin lansmanını yapacak.



Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Gaziantep'e gelecek olan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, belediye tarafından kentteki konut sıkıntısını gidermek için yapılacak 50 bin konutluk projenin lansmanını yapacak. 


Göreve geldiği günden beri hayatin her alanında sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Fatma Şahin, son dönemde şehrin gelişmesi ve göçle beraber aıtan konut sıkıntısını gidermek için 50 bin konutluk proje hazırladı. İlk etapta Güzelyurt ile Kızılhisar'da yapımına başlanan ve Organize Sanayi Bölgesinde devam edecek konut çalışmalarıyla hayata geçirilen projenin lansmanını  TOKİ  Başkanı Turan ve Başkan Şahin yapacak. 21 Ekim Çarşamba günü şehre gelecek Turan, Gazianteplilere konut projesini anlatacak Turan, bir gazeteye yaptığı açıklamada ise Gaziantep'e 5 yıl içerisinde 60 bin konut yapılacağı müjdesini verdi. 


"Günlük tedbirlerle geçiştirilemeyeceğini gördük, Bakanlıklarla görüştük, 3-4 ayda hızlıca planlama çalışmalarını yaptık ve 5 yıl içerisinde 60 bin konutu hayata hızlıca geçireceğiz" diyen Turan, "Antep'in içinde 250-500 bin nüfuslu biı- şehir olacak. Planlama çalışmalarına başladık. Gelecek hafta projenin lansmanını yapacağız. Burası arz sorununun en çok olduğu yer. Antep'te konut sorununa kalıcı çözüm üreteceğiz" dedi.


DEnge


Geri Dön