20 / 04 / 2024

TOKİ'nin 50 bin sosyal konutluk projesi bugün tanıtılacak!

TOKİ'nin 50 bin sosyal konutluk projesi bugün tanıtılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son dönemlerde sık sık gündeme getirdiği yatay mimari konusunda yeni bir adım bugün atılacak. TOKİ yatay mimari konseptiyle 50 bin sosyal konut hayata geçirecek. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart seçim kampanyası kapsamında açıkladığı seçim manifestosunda da yer alan yatay mimari ile ilgili “Yatay Şehirleşmeyle Yükselen Türkiye” projesini İstanbul’da Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda düzenlenecek etkinlikle bugün saat 14:30'da tanıtacak. 

“Yatay Şehirleşmeyle Yükselen Türkiye” projesinin tanıtılacağı etkinlikte  TOKİ  tarafından yatay mimariyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde inşa edilecek 50 bin sosyal konut projesi kamuoyuna açıklanacak. 

50 bin sosyal konutun hangi illerde ve hangi şartlarda satışa sunulacağını bugün belli olacak. Erdoğan bugünkü proje tanıtım töreninde ayrıca şehircilik üzerine mesajlarını da verecek. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 31 Mart seçimleri için hazırlanan 11 maddelik gönül belediyeciliği manifesotusunda yer alan ilkelerden biri de yatay şehirleşme olmuştu. Şehircilik konusuna çok önem veren Erdoğan manifestoyu açıkladığı konuşmasında şunları söylemişti; "Yatay şehirleşme yeni dönemdeki şehircilik vizyonumuzun merkezinde yer alacaktır. Gönüllerimize hitap eden mekânlar bütünü olan şehirlerimizi, toprakla daha çok buluşan, mahalle kültürünü yaşatan, komşuluk ilişkilerini canlı tutan yatay mimari anlayışıyla geliştireceğiz. Bu modelle, insani hizmetlerden yeşil alanlara ve akıllı şehir uygulamalarına kadar pek çok sorunu aynı anda çözebileceğiz. Her şehrimizde pilot uygulamayla başlayıp, zaman içinde genişleterek, yatay şehirleşme modelimizi ülkemizin her yerine yaygınlaştıracağız."

TOKİ 50 bin sosyal konut projesi!

TOKİ'den 50 bin sosyal konut geliyor!


Geri Dön