26 / 04 / 2024

TOKİ gelecek yıl 70 bin konut inşa etmeyi hedefliyor!

TOKİ gelecek yıl 70 bin konut inşa etmeyi hedefliyor!

Türkiye'de 20 yıl içinde 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi gerektiğini belirten TOKİ Başkanı Ergün, TOKİ'nin gelecek yıl içinde asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi planladığını söyledi.



BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, gelecek yıl asgari 60-70 bin konut inşa etmeyi hedeflediklerini bildirdi. Turan yaptığı açıklamada, konut sahibi olamayacak binlerce kişiyi konut sahibi yapan TOKİ'yi 'dost eli' olarak niteledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarının deprem kuşağıyla doğru orantılı olduğunu belirten Turan, Türkiye’de 20 yıl içinde 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi gerektiğini bildirdi. Turan, kentsel dönüşümün Türkiye’nin en büyük sorunlarından biri olduğunu belirterek, Türkiye’de 53 şehirde kentsel dönüşüm işi yürüttüklerini bildirdi. Yeni dönemde TOKİ’nin kentsel dönüşümde daha aktif bir rol oynayacağını kaydeden Turan, "Kentsel dönüşümde takip ettiğimiz vilayet izi Türkiye’nin deprem kuşağıyla doğru orantıdadır" dedi. 


Fay hattı üzerinde çalışıyoruz


Turan, "Kuzey Marmara ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerindeki vilayetlerde çalışmalar yapıyoruz. Daha aktif olarak çalışacağız. 5.5-6 milyon binanın dönüşmesi gerekiyor. Gelişmiş ülkeler arasında da bu büyük bir rakam" dedi.


Mahalle konsepti 


Turan, şöyle devam etti: "Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Manisa’daki tüm projelerdeki yeni şehirleşme modelinde farklı mimari konseptler yapıyoruz. İçinde camisi, caddesi, esnafın olduğu bir mahalle oluşturuyoruz. Bundan sonraki konseptimiz tam olarak budur."  


60 bin konutlu yeni bir şehir 


TOKİ'NİN şantiye skalasına bakıldığında Güney doğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde ciddi yatırımları olduğunun altını çizen  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, "İç Anadolu ve Batı bölgesinde de büyük çaplı projelerle uğraşıyoruz. 55-60 bin konutu bir bölge üzerinde yapmaya çalışıyoruz. 2-3 ay içerisinde ilk etapta bunu ihale edeceğiz. Yani yeni bir Gaziantep kuruyoruz" dedi. 


Akşam


Geri Dön