29 / 03 / 2024

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru tarihleri ne zaman? İşte merak edilen soruların yanıtları...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan  TOKİ  100 bin yeni sosyal konut projesi için beklenen başvuru dönemi başladı.

Son başvuru tarihinin 15 Ocak 2020 olarak kabul edildiği TOKİ 100 bin yeni konut projesi için başvurular 16 Aralık 2019 tarihi itibariyle kabul edilmeye başlandı.

TOKİ 100 bin yeni konut projesi 17 milyar 300 milyon TL'lik dev yatırımlar inşa edilecek. Projeler kapsamında Giresun'da da 600 yeni konut yapılacak.

TOKİ Giresun Merkez Aksu'da hayata geçirilecek projede 420 adet 2 oda 1 salon konut, 180 adet 3 oda 1 salon konut bulunuyor.

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!


TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 projesi için hazırlanan ödeme tablosu şu şekilde;

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 fiyat listesi

75 metrekarelik 2+1 konutlar 140 bin TL ile 161 bin TL arasında değişen fiyatlarla,
85 metrekarelik 2+1 konutlar 157 bin TL ile 180 bin TL arasında değişen fiyatlarla,
100 metrekarelik 3+1 konutlar 160 bin TL ile 210 bin TL arasında değişen fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 peşinat ve taksit bedeli

Proje kapsamında bulunan 2 oda 1 salonlar için ödenecek en düşük taksit bedeli 894 lira olarak,  3 oda 1 salonlar için ise ödenecek en düşük taksit tutarı 1.022 lira olarak belirlendi. En düşük peşinat bedeli 2 oda 1 salonlar için 14 bin TL, 3 oda 1 salonlar için 16 bin lira şeklinde belirlendi.

TOKİ tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi'yle inşa edilecek projeler için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve T Halk Bankası A.Ş ’nin Proje ilinde yer alan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek.

Başvuru bedeli 2+1 daireler için: 500 TL
Başvuru bedeli 3+1 daireler evler için : 1.000 TL

Başvurular; 3 kategoride alınacak;

1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”
2. Kategori olan “En az yüzde 40 Engelli Vatandaşlarımız”
3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları”

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış bedelleri belirlenecek olup, başvuran vatandaşlar arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek.

Satışa çıkarılan evler için kura çekilişi yapılması durumunda kura yeri ve saati TOKİ'nin web sayfasında açıklanacak.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda başvuruda bulunanlar vatandaşlar tarafından satın alınacak evler TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

Konutların adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrasında kesinlik kazanacak.

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru detayları!


ÖDEME:
Hak sahiplerine konutlar;
Satış fiyatının yüzde 10’luk kısmı peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile sabit taksit ile ödenecek. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş./T. Halk Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacak.)

Projeler için taksit ödemeleri, sözleşme tarihini izleyen ay itibariyle başlatılacak.

Projenin yeterli talebin oluşmaması ya da mücbir sebepler nedeniyle projenin hayata geçirilememesi durumunda başvuru tutarı belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz olarak geri iade edilecek.

TOKİ Giresun Merkez Aksu 2020 başvuru şartları

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

1-T.C. vatandaşı olması,

2-Proje il /ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya Proje il veya ilçe nüfusuna kayıtlı olması,

3-Konut satın almak için başvuruda bulunanların kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocukları üzerine T.C. sınırları dahilinde tapuda kayıtlı bağımsız konutlarının bulunmaması, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklarının daha önce Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması şartları aranacaktır. (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç).

4-Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500 TL olması gerekmektedir. (İstanbul İli için 6.000 TL (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin toplamı.) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimleri Hariç)

5-Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

6- Başvuruları yapacak vatandaşlarımızın; 25 yaşını tamamlamaları gerekmektedir.

7-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile bunların Dul ve Yetimlerinde; Konutlar %10 peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacaktır. Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alınan “HAK SAHİPLİĞİ BELGESİ”  ile Projenin bulunduğu İl sınırları içerisinde son 3 yıldır oturuyor olduklarına dair adrese dayalı nüfus kayıt sisteminden alacakları belge veya İl nüfusuna kayıtlı olduklarına ait belgeler istenecektir.

TOKİ 2020 ucuz konut kampanyasının tüm detayları!

100 bin sosyal konut projesi 13 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön