25 / 04 / 2024

TOKİ ihaleleri inşaat sektörünün yakın takibinde!

TOKİ ihaleleri inşaat sektörünün yakın takibinde!

Ayazma ve Doğu Ataşehir ihalelerinden sonra inşaat sektörü Emlak Konut GYO'nun üçüncü arsa ihalesini dikkatle takip ediyor



Ayazma ve Doğu Ataşehir ihalelerinde beklentilerin çok üzerinde fiyatların oluştuğu Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait arsaların üçünün ihalesi ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
 
İhaleye çıkarılan arsaların ikisi Halkalı Atakent'te. 8 milyon metrekarelik arazide 30 bin konutun inşa edildiği Halkalı Toplu Konut bölgesinde hiç alışveriş merkezi bulunmuyor. Bu açıdan yoğun ilgi gören arsaların ihalesi büyük merakla bekleniyor.
 
İhaleye çıkartılan üçüncü arsa ise İSTOÇ'a komşu. 288 bin bin metrekare inşaat izni bulunan arsaya isteyen gerekli izinleri almak koşuluyla İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecek.
 
Halkalı'daki arsalardan Temapark'a komşu olan 2. etaptaki arsa ilgi görmezken, 1. etaptaki arsa ile Buket Yapı, Dumankaya İnşaat, Artaş ve Albayrak Grubu ilgileniyor.
 
İSTOÇ'a komşu arsayla ilgilenler ise Ağaoğlu, Albayrak, Artaş ve Emay İnşaat.
1) Halkalı 2. Etap: 30 bin 294 metrekare alanlı arsa. 45 bin 441 metrekare inşaat alanı izni var. Yükseklik serbest. Büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, mağaza, banka, otel, sinema ve tiyatro gibi ticari, sosyal ve kültürel tesisler inşa edilebilecek. Mahmutbey Gişeler 4, Atatürk Havalimanı'na 9 ve Basın Ekspres Yolu'na 3 kilometre mesafede.  İhalesi 4 Mart'ta. İhaleyi kazanan sözleşmeyi imzalamadan önce yüzde 5'ini ödeyecek. Yer tesliminden itibaren 550. 730 ve 910. günde yüzde 10'ar ödeme yapacak. 1.090 ve 1.270. günde yüzde 20'şer ve 1.450. günde geriye kalan yüzde 25'lik kısmı ödeyecek.
 
2) Halkalı 1. Etap: 36 bin 625 metrekare arsa. 64 bin 94 metrekare inşaat izni var. Yükseklik serbest. Büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, mağaza, banka, otel, sinema ve tiyatro gibi ticari, sosyal ve kültürel tesisler inşa edilebilecek. İhaleyi kazanan sözleşmeyi imzalamadan önce yüzde 5'ini ödeyecek. Yer tesliminden itibaren 550. 730 ve 910. günde yüzde 10'ar ödeme yapacak. 1.090 ve 1.270. günde yüzde 20'şer ve 1.450. günde geriye kalan yüzde 25'lik kısmı ödeyecek. İhalesi 11 Mart'ta.
  
3) İSTOÇ: Sultangazi Habipler'de 131 bin 258 metrekare arsa. Toplam inşaat alanı 288 bin 767 metrekare. Yükseklik serbest. İhaleyi kazanan başta Devlet Hava Meydanları İşletmeleri ve Sivil Havacılık Genel müdürlüğü ile füze üst komutanlıklarından izin almak koşuluyla isterse İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecek. İş merkezleri, ofis, büro, çarşı, çok katlı mağaza, alışveriş merkezleri, otel, motel, rezidans, konut, konaklama tesisleri, sinema, tiyatro, müze, kütüphane, sergi salonu gibi kültürel tesisler ile lokanta, yönetim binaları, banka ve finans kurumları gibi ticari fonksiyonlar yapabilecek. İhaleyi kazanan sözleşmeden önce,  yer tesliminden itibaren 550. ve 730. günde lüzde 5'er, 910. 1.90. 1.270. ve 1.450. günde yüzde 10'ar, 1.630 günde yüzde 20 ve 1.810. günde yüzde 25 ödeme yapacak. İhalesi 16 Mart'ta.
 
İki ihalede rekor kırıldı
 
TOKİ'nin iştiraki Emlak konut GYO tarafından Aralık ayında yapılan Ayazma arsası ihalesinde 120 milyon TL civarında gelir bekleyen şirket yönetimi ihalenin 228 milyon TL ile sonuçlanması üzerine şoke olmuştu.
 
Asıl büyük şok ise Doğu Ataşehir'in son büyük parselinin ihalesinde yaşandı. En fazla 300 milyon TL gelir bekleyen  TOKİ  ve Emlak konut GYO yönetimi 500 milyon 900 bin TL ile tüm zamanların en yüksek hasılat teklifiyle karşılaştı.
Tebernüş Kireçci

Basında yer alan diğer haberler;

İsteyen Türkiye'nin en yüksek binasını yapabilecek

Emlak Konut GYO'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği 228 milyon TL'lik Ayazma ve 500 milyon 900 bin TL'lik Doğu Ataşehir'deki arsa ihalelerinde rakamların beklenenin de üzerinde olması, gözleri yeni yapılacak ihalelere çevirdi.

Şirket, mart ayında 3 arsa için ihaleye çıkacak. İhaleye çıkacak arsalardan ikisi Halkalı Atakent'te yer alırken, üçüncü arsa ise  İSTOÇ'a komşu.
İhaleye çıkarılan arsaların ikisinin yer aldığı Halkalı Atakent'in bulunduğu  8 milyon metrekarelik arazide 30 bin konutun bulunmasına rağmen, hiç alışveriş merkezinin bulunmaması burayı burada satışa çıkarılacak iki arsayı da önemli bir konuma tışıyor.

İSTOÇ arsasına yakın ilgi
Bu nedenle arsaların ihalesi büyük merakla bekleniyor. İki arsada geliştirilecek proje için de yükseklik sınırı getirilmedi, özelikle Halkalı Atakent 1. etap bölgesinde satışa çıkarılacak arsa ile Albayrak, Artaş, Buket Yapı ve Dumankaya İnşaat'ın ilgilendiği biliniyor.
İhaleye çıkartılan üçüncü arsa ise ticaret merkezi İSTOÇ'a komşu. 131 bin metrekare büyüklüğe sahip ve 288 bin bin metrekare inşaat iznine sahip arsaya, hem arsanın genişliği hem de alanın ticari lokasyona açık olması nedeniyle İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecek. İSTOÇ'a komşu arsayla ilgilenler ise Ağaoğlu, Albayrak, Artaş ve Emay İnşaat olarak ifade ediliyor.

SATILACAK 3 ARSADAN EN GÖZDESİ İSTOÇ'TA
HALKALI ATAKENT  2. ETAP
Arsanın özellikleri: Halkalı 2. etaptaki arsa, 30 bin 294 metrekare alana sahip. Buranın inşaat izni ise 45 bin 441 metrekare.
Neler yapılabilecek: Yapılacak bina için yüksekliğin serbest tutulduğu arsaya, büro, işhanı, gazino, lokanta, çarşı, mağaza, banka, otel, sinema ve tiyatro gibi ticari, sosyal ve kültürel tesisler inşa edilebilecek.

HALKALI ATAKENT 1. ETAP
Arsanın özellikleri: 36 bin 625 metrekare büyüklüğe sahip olan arsanın inşaat izni  64 bin 94 metrekare.
Neler yapılabilecek: Yapılacak binanın yüksekliğinin serbest bırakıldığı arsada, yine Halkalı 2. etapta olduğu gibi ticari, sosyal ve kültürel tesisler inşa edilebilecek.

İSTOÇ ARSASI
Arsanın özellikleri: Tam olarak Sultangazi Habipler'de yer alan arsanın büyüklüğü 131 bin 258 metrekare. İnşaat alanı 288 bin 767 metrekare olarak belirlendi.
Neler yapılabilecek: İhaleyi kazanan isim, isterse bu devasa arsaya  Devlet Hava Meydanları İşletmeleri, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve füze üst komutanlıklarından izin alarak İstanbul'un en yüksek binasını inşa edebilecek. Şirket buraya konutun yanı sıra ticari, sosyal ve kültürel tesisler inşa edebilecek.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön