20 / 04 / 2024

TOKİ ile Amasya Suluova'da yeni bir yaşam!

TOKİ ile Amasya Suluova'da yeni bir yaşam!

Amasya Suluova 2'nci Etap TOKİ Konutları güvenli ortamı, modern ve nitelikli tasarımıyla Amasyalılara huzurlu bir yaşam sunuyor...



TOKİ'nin Amasya Suluova'da 2'nci etap uygulaması kapsamında hayata geçirdiği yeni yerleşimde, konforlu daireler ile konut sakinlerinin birlikte vakit geçirebileceği ortak alanların bulunduğu sağlıklı ve temiz bir yaşam alanı oluşturuldu. Ekim 2018'de yerleşime açılan 71 bin 973 metrekarelik bölgede, 26 blokta 2+1 ila 4+1 plana sahip dairelerden oluşan 670 konut bulunuyor.

"HER YATIRDIĞIMIZ TAKSİT GELECEĞE YATIRIM"

Konut sakinlerinden Adem Gücek ve eşi Gülsüm Gücek, her türlü donanıma sahip olan evlerinden çok memnun olduklarını ve 128 metrekare büyüklüğünde üç oda bir salondan oluşan konutlarının kendilerine fazlasıyla yettiğini söylüyor. Adem Gücek,  TOKİ  konutlarından ev almanın en güzel tarafını "kira öder gibi taksit ödeyerek ev sahibi olmak" şeklinde tanımlayarak, "TOKİ olmasaydı bizim gibi dar ve orta gelirli aileler asla böyle nitelikli ve modern bir yaşam alanına kavuşamazdı. Kira öder gibi taksitlerimizi ödüyoruz. Her yatırdığımız taksit aslında bizim birikimiz ve geleceğe yatırımımız" diyor.

TOKİ evlerinin sunduğu modern yaşam standardını aslında her bireyin hak ettiğini söyleyen Gücek, şöyle devam ediyor: "TOKİ evlerinde huzuru yakalayarak, hayattan keyif alarak yarınlara daha umutla bakıyor insan. Biz yeni yuvamızda hayata çok daha güzel bakıyoruz."

"TOKİ BURADA KONFORLU BİR YAŞAM ALANI KURDU"

Emeklilik yıllarını gürültüden uzak, huzurlu ve güvenli bir ortamda torunlarıyla geçiren Bekir ve İrem Ergül çifti, uygun ödeme koşullarından ve kullanışlı evlerinden büyük memnuniyet duyduklarını söylüyor. Kalabalık misafirlerini rahatça ağırladıklarını, hayatlarına neşe ve huzur katan yeni komşular ve arkadaşlar edindiklerini belirten Ergül çifti, çeşitli oyun grupları, spor tesisleri ve yeşil alanlarda torunlarıyla birlikte emekliliğin tadını çıkardıklarını anlatıyor.

"TOKİ olmasaydı biz ve pek çok aile böyle modern bir eve sahip olamazdık" diyen Bekir Ergül, şöyle konuşuyor: "Anaokulu ve kreş yanımızda, okul ve cami yanımızda, ulaşımı rahat, ışıklandırması çok iyi, sağlık ocağı var, iş yerleri açıldı, market, fırın, eczane vs. hepsi var. Güvenlik ve temizlik çok iyi. Amasya bölgesindeki en modern konutları bize TOKİ yaptı, burada konforlu bir yaşam alanı kurdu."

"ÇOCUKLARIMIZ PARKTA GÜVENLE OYNAYABİLİYOR"

Daha önce kalabalık ve gürültülü bir yerde kirada oturduklarını belirten iki çocuk annesi Rumiye Tulum, konut sakinlerine her türlü imkânın sağlandığı yeni yaşam alanında keyifli ve sorunsuz günler geçirdiklerini anlatıyor: "Çok uygun şartlarda ev sahibi olduk. Burada bize sunulan imkânlar huzurumuzu artırıyor. Odalarda ebeveyn banyosu var. Özellikle balkonlar çok güzel ve geniş. Balkon keyfini burada gördük. Sorunlarla ilgilenen bir birimin ve güvenliğin olması ayrıca iyi düşünülmüş. Çocuklarımız parkta güvenle oynayabiliyor."

Yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla şehrin stresini hissetmediklerini ve huzurlu bir yaşam sürdüklerini ifade eden Tulum, "Burada günlerimiz dolu dolu geçiyor. Bu güzellikleri yaşadığımız için mutluyuz" diye konuşuyor.

NİTELİKLİ KONUT AÇIĞINA KARŞI YENİLEME ÇALIŞMALARI

İlçedeki 15 bin konutun yaklaşık 10 bininin niteliksiz olduğunu ve deprem riski taşıdığını belirten Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, eskiyen mahallelerdeki yenileme çalışmalarıyla yatay mimarinin hâkim olduğunu nitelikli konut sayısını artırmaya dönük projelerle ilçe dışına göçü engelleyeceklerini söylüyor. Ödeme kolaylığı nedeniyle vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Suluova Toplu Konut Projesi'nde 670 konut için toplam bin 920 başvurunun yapıldığını aktaran Üçok, ilçede toplu konut yapılacak alanlara ihtiyaç olduğunu belirterek, "310 konuttan oluşan yeni bir proje başlattık. Ayrıca kentsel dönüşüm ile yeni konut üretimi de olacak" diye ekliyor.


Geri Dön