29 / 03 / 2024

TOKİ ile Silivri’de ev sahibi olma sevinci!

TOKİ ile Silivri’de ev sahibi olma sevinci!

İstanbul Silivri'de dar ve orta gelirli vatandaşlara dönük üretilen bin 356 konutun kura çekilişi yapıldı.



TOKİ'nin, İstanbul Silivri'de yatay mimari anlayışla mahalle konseptinde dar ve orta gelirli vatandaşlar için inşa ettiği bin 356 konutun hak sahipleri, Küçük-çekmece Belediyesi Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılan kura çekilişiyle belirlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurada konut sahibi olmaya hak kazananlar büyük bir sevinç yaşadı.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; 934'ü alt gelir grubunda, 422'si orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara yönelik satışa sunulan bin 356 konuta toplamda 20 bin 101 kişi başvurdu. Alt gelir grubunda satışa sunulan konutların yüzde 25'i olan 234 konut ise emekli vatandaşlara sunuldu. Alt gelir grubuna yönelik 2+1 nitelikteki konutlar 198 bin TL bedel ve 961 TL taksitle satılırken; orta gelir grubuna yönelik 3+1 planındaki konutlar ise 285 bin TL bedel ve 1.958 TL taksitle satışa sunuldu.

ÖNCELİK EVİ OLMAYAN VATANDAŞLARIN

Alt gelir grubunda konut sahibi olacak vatandaşların borçları bitene kadar, orta gelir grubundakilerin ise iki yıl boyunca konutlarını satamayacaklarını hatırlatan  TOKİ  Başkanı M. Ergün Turan, "Bizim önceliğimiz konutu alıp kullanacak vatandaşlarımız, konutu alıp ondan kâr edecek olanlar değil" ifadelerini kullanarak, amaçlarının hiç evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunun altını çizdi.


Geri Dön