20 / 04 / 2024

TOKİ ile Viranşehir’de yepyeni bir hayat!

TOKİ ile Viranşehir’de yepyeni bir hayat!

Bir yıl önce yerleşimin başladığı Şanlıurfa Viranşehir Konutları, sakinlerine sağlıklı, temiz ve kaliteli bir yaşam sunuyor.



Şanlıurfa'da artan konut ihtiyacına yanıt veren önemli sosyal konut projelerinden biri olan 23 bloklu Viranşehir  TOKİ  konutları, günlük yaşamı kolaylaştıran sosyal alanları ve sakin ortamıyla stresten uzak, huzurlu bir yaşam imkânı sağlıyor. Konut sakinleri yeni yaşam alanlarındaki; güvenli ortamdan ve sıcak komşuluk iliş- kilerinden oldukça memnun, 

"SİTE YÖNETİMİ SORUNLARI İVEDİLİKLE ÇÖZÜYOR"

TOKİ Dergi’de yer alan habere göre; Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Konutları sakinlerinden Kemal Çelebi, yeni yaşam alanında kaliteli vakit geçirilebilecek konforlu bir ortam bulunduğunu belirterek memnuniyetini dile getiriyor. Çelebi, TOKİ konutlarında yerleşimin 2017 yılında başladığını ve sadece bir yıl geçmesine rağmen samimi ve sağlam komşuluk ilişkileri kurulduğunu anlatıyor. Konutlarında yeni yerleşimlerde oluşabilecek sıkıntıları yaşamadıklarını söyleyen Çelebi, "Ufak tefek sıkıntılar oluyor, ama site yönetimi sağ olsun, sorunlarımızı ivedilikle çözüme kavuşturuyor. Bu da site içerisindeki hayatımızı kolaylaştırıyor" diyor.


"BURADA GÜNE İYİ BAŞLIYORUZ"

Viranşehir'deki yeni konutlarında, ilçe merkezine göre daha sakin ve sade bir yaşam sürdüklerini söyleyen Semih ve Sündüz Aksu, bunun büyük bir şans olduğunu belirtiyor.

"Burada güne iyi bir şekilde başlıyoruz" diyen Semih Aksu, temiz havanın ve yeşil alanların çocukların sağlığı ve iyi zaman geçirmeleri için önemli olduğunu belirtiyor. Okul, cami ve alışveriş merkezinin site içinde olmasının büyük kolaylık olduğunu vurgulayan Sündüz Aksu, blokların temizliği ve çevre düzeniyle kaliteli, huzurlu ve güvenli bir yaşam sürdüklerini aktarıyor.

"DİNLENDİĞİMİ HİSSEDİYORUM"

60 yaşındaki Fersi Yaşlı, yeni konutlarında en çok samimi ortamı ve kalıcı arkadaşlıkların kurulduğu komşuluk ilişkilerini sevdiğini anlatıyor. 2+1 planlı evlerinde oğlu ve iki torunuyla mutlu bir şekilde yaşadıklarını belirten Yaşlı, "Odalarımız geniş ve ferah. Merkezi ısıtma sistemi sayesinde sıcak bir kış geçirdik. Burada dinlendiğimi hissediyorum" diye konuşuyor.

Günün büyük bir kısmını torunlarıyla geçirdiğini anlatan Yaşlı, torunlarını site içindeki okula gönderdiğini, okul dışı zamanlarda parkta oynadıklarını, kendine kalan zamanlarda ise komşularıyla sohbet ettiğini söylüyor.

"TOKİ KONUTLARINDA YAŞAMAK AYRI BİR KEYİF"

İlk defa konut sahibi olduklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Vatha Gültekin, "Bu, bambaşka bir duygu" diyor. 2 oda 1 salondan oluşan dairelerinden memnun olduklarını ifade eden Gültekin, "Sitemizin çevresi temiz. Yeşil alanı, yürüyüş yerleri ve çevre düzeni hayatımızı güzelleştiriyor ve yaşam kalitemizi artırıyor. TOKİ konutlarında yaşamak ayrı bir keyif" diye konuşuyor. Gürültüden uzak bir ortamda sakin zaman geçirdiklerini söyleyen Gültekin, "Sıkıldığımız zaman sitemizin bahçesinde yürüyüş yapıyoruz, çardaklarda dinleniyoruz. Güzel ilişkiler kurduğumuz komşularımızla vakit geçiriyoruz" diyor. Asansörlerin bilhassa yaşlılar için kolaylık olduğunu ifade eden Gültekin, site yönetimine memnuniyetlerini dile getiriyor.

"KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ"

Site Müdürü Abdulkadir Aksim, 2 ada, 23 blok ve 616 konuttan oluşan Şanlıurfa Viranşehir TOKİ Konutları'nda 11 personelle hizmet verdiklerini söylüyor. Sitede 32 derslikli ilkokul, 52 adet dükkân ve cami bulunduğunu belirten Aksim, güvenlik çalışmalarıyla ilgili site sakinleriyle sürekli iletişim hâlinde olduklarını, anket çalışması yaptıklarını aktarıyor. Yaşam kalitesini artırmak ve huzurlu bir ortam sunmak için titiz bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Aksim, daire sahiplerinin herhangi bir sıkıntıda kendilerine kolayca ulaşabildiğini belirterek, "Çıkan sorunlara kalıcı çözümler üretiyoruz; bu anlayış içinde hizmet veriyoruz" diyor.
 


Geri Dön