23 / 04 / 2024

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek!

TOKİ ilk kez konut alacaklar için uzun vadeli projeler üretecek!

Konut fiyatlarındaki hızlı artış vatandaşların gayrimenkule olan ilgisini frenlerken, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ilk kez konut sahibi olacaklar için şehrin içinde, sosyal odaklı ve uzun vadeli projeler üretmek için atağa geçti.



Konuyla ilgili müjdeli haberler  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan’dan geldi. İstanbul’daki fiyat artış hızının alım gücünü etkilediği bir dönemde yatırım hedeflerini büyüten TOKİ’nin il genelinde 7 bin 500 konutu alt ve orta gelir grubu İstanbullulara sunacağını belirten Turan, ilk adımda Başakşehir Kayabaşı bölgesinde, 448 konutluk proje için yüklenici firma ile sözleşme yaptıklarını açıkladı.


 


Sosyal konut üretiliyor


Mahalle kültürü ve modern mimariyi bir araya getirecek projeleri önemsediklerini kaydeden Turan, sosyal ihtiyaçlara cevap veren konutlar üretmeye devam edeceklerini söyledi. Vatandaşların beklentileri de dikkate aldıklarını kaydeden TOKİ Başkanı Turan, "Vatandaşlarımız sadece barınacak bir merkez değil yeni yaşam alanları istiyor. Yeni yaşam alanları da bizim kültürümüzde mahalle konseptidir. İçerisinde parklar, cadde, esnaf, cami, fırın, yürüyüş yolunun olduğu bir mimari konsept. Bütün projelerimizi vatandaşlarımızın bu beklentilerine yönelik mimari bir disiplinde gerçekleştiriyoruz" dedi.


 


Teslim müjdesi


Kayabaşı'nda 4 bin 500 konutun yapımına devam edildiğini ifade eden Turan, "3 bin konut için de ihale aşamasındayız. Önümüzdeki dönemde 7 bin 500 konutu alt gelir grubu vatandaşlarımıza sunacağız. Kayabaşı'ndaki bin 500 konutu hak sahiplerine Kurban Bayramı öncesinde teslim edeceğiz’’ dedi.


 


Hem kaliteli hem ucuz ev


TOKİ tarafından yurdun dört bir yanında inşa edilen konutlar kura veya açık satış yöntemiyle sahiplerini buluyor. Bugüne kadar milyonlarda ailenin yüzünü güldüren TOKİ, önümüzdeki kısa süre içinde de kaliteyi ucuza alma imkânı sunacak. İşte bu imkânlardan birkaçı:


 


-Erzincan Geçit 2. Etap Projesi'nde yer alan 26 adet konut açık satış yöntemiyle satılıyor. 14 Eylül ile 31 Aralık 2015 tarihlerinde gerçekleşecek satışlarda daire fiyatları 77 bin 376 ile 92 bin 840 lira arasında değişiyor. TOKİ ödeme koşulları kapsamında yüzde 12 peşinat alınırken, kalan konut bedeli 180 ay vadelendiriliyor.


 


- 686 konutluk Bursa İnegöl 1. Etap alt gelir grubu kapsamında yer alan 1 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme imkânı ile açık satışa çıkarıldı. 89 bin 548 lira olan daire için yüzde 12 peşinat, kalan meblağ için de 180 ay taksit imkânı sunuluyor. Başvuru tarihi ise 14 Eylül 2015.


 


- Bolu Mengen TOKİ 2. Etap kura satışları ile 291 tane daire alt gelir grubu için 7 Eylül’de satışa sunulacak. Projede yüzde 12 peşin ödemelerde, kalan bedel 180 ay vadelendiriliyor.


 


- Toplam 7 blokta 332 daireden oluşan TOKİ Tokat Zile Konutları için kura çekilişi yarın yapılacak. 2+1 ve 3+1 tipi dairelerin yer aldığı projeden dar gelirli vatandaşların yararlanması hedeflendi.


 


-TOKİ  Ankara  Turkuaz Vadisi projesi için başvurular dün başladı. Yüzde 10 peşinatla daire sahibi olmak isteyenler 30 Eylül’e kadar müracaat edebilecek. Aylık ödemesi 489.87 liradan başlayan 11 konut açık satış yöntemiyle satılacak.


 


-TOKİ Malatya Akçadağ 2. Etap'ta 73 adet konut açık satış yöntemiyle 14 Eylül’de satışa çıkarılacak. 205 lira taksitle satılacak daireler için 240 aya varan vade imkânı sunuluyor.


 


Maliyetine satış


TOKİ Başkanı Turan, “Konuta erişmekte zorlanan vatandaşlar için “Dost Eli” kuruluşuz. Amacımız bu kesimi de taksitle konut sahibi yapmak. Projede maliyetimiz ne ise o fiyattan satıyoruz. Her yıl alt gelir grubuna 50 bin konut sunuyoruz” dedi.


Yeni Akit


Geri Dön