26 / 04 / 2024

TOKİ'den ilk kez ev alacaklara destek!

TOKİ'den ilk kez ev alacaklara destek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ilk kez ev alacaklar için destek veriyor. Peki ilk defa ev alanlar için sunulan TOKİ desteği nedir? E-devlet TOKİ başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...



İlk defa ev alanlar için sunulan  TOKİ  desteği nedir? E-devlet TOKİ başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, TOKİ tarafından ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Özellikle yeni evlenecek ya da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara destek veriliyor. 

Türkiye'nin 81 ilde hayata geçirilmesi planlanan toplu konutlar, şu şartlar göz önünde bulundurularak uygun ödeme koşulları ile satışa sunuluyor:

1- TOKİ başvurusu yapanların başka evinin bulunmaması gerekiyor. 2+1 evler için 500 TL, 3+1 evler için 1.000 TL tutarında teminat yatırılyor.

2- Konut desteğinden yararlanılması için konut fiyatının yüzde 10'u peşinat olarak alıyor. 

TOKİ başvurusu yapılan ilde minimum 1 yıl boyunca oturuyor olmanın belgelenmesi gerekiyor. 

3- Aylık hane geliri 5.000 TL üzerinde olanlar için başvurular alınmıyor.

4- 25 yaşından küçükler için başvuruya onay verilmiyor.

5- TOKİ desteğine başvuruda bulunmak isteyenlerin Ziraat Bankası ya da Halkbank kanallarından birisini kullanmaları gerekiyor.

E-devlet TOKİ Başvuruları Nasıl Yapılır?

TOKİ'den ev almak isteyen vatandaşlar başvurularını E-devlet hesapları üzerinden yapılabiliyor. Bu başvurular, daha önceki TOKİ olanaklarından hak kazanan kişiler için geçerli sayılıyor. 

Devlet destekli konut kredisi kapsamında değerlendirilmesi gereken TOKİ başvuruları, E-devlet sistemi üzerinden ikametgahın yer aldığı ilin seçilmesi ve daha sonra başvuru sayfasına yönlendirilmesiyle sürüyor.

Başvuru sayfasında, kişisel bilgilerin ve şartlarla ilgili soruların tamamlanması gerekiyor.

E-devlet üzerinden beyan edilen bilgiler, başvurularda doğru kabul edilip devam ediyor. Bilgilerin doğru olmadığının öğrenilmesi durumunda hak iptali uygulanıyor.

TOKİ'den ev almaya hak kazananlar ne yapacak?

TOKİ'den nasıl ev alınır 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön