24 / 04 / 2024

TOKİ indirim kampanyası 2017 ne zaman başlayacak?

TOKİ indirim kampanyası 2017 ne zaman başlayacak?

İndirim bekleyen ev sahiplerine müjde veren TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, TOKİ indirim kampanyası 2017'nin Eylül ayında başlayacağını belirtti.




Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı dar gelirli ve emekli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor.  TOKİ  Başkanı Mehmet Ergün Turan, indirim bekleyen ev sahiplerine de müjdeyi verdi. TOKİ indirim kampanyası 2017 ile ilgili açıklamalar yapan Turan "Eylül ayında yüzde 20 indirim kampanyamızı başlatacağız." dedi.


Emekli vatandaşlara da her projeden kontenjan ayırdıklarını söyleyen Turan, 54 şehirde çalışmalarının devam ettiklerini de belirtti. 


Ergün Turan: "2016’da 65 bin konut inşa ettik. Bu rakam ülkemizde üretilen toplam konutun yüzde 10’udur. Eylül ayında yüzde 20 indirim kampanyamızı başlatacağız. Emekli vatandaşlarımıza her projeden kontenjan ayırıyoruz. Bu yıl hiç konut sahibi olmamış 20 bin emeklimizi konut sahibi yapacağız. 

Kentsel dönüşüm Türkiye’de yavaşlamaması gereken bir konu. 54 şehirde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.


İndirim kampanyası Eylül'de


TOKİ Başkanı Turan, indirim kampanyasından yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının belirlenecek tarihler arasında ilgili bankaya başvuruda bulunabileceğini söyleyerek, şöyle konuştu:


"Vadesi 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyasına dahil edilmeyecek. İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla İdareye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerekiyor."



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön