20 / 04 / 2024

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2020 ne zaman başlıyor?

TOKİ yüzde 20 indirim kampanyası 2020 ne zaman başlıyor?

TOKİ indirim kampanyası 2020 ne zaman başlıyor sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte merakla beklenen TOKİ indirim kampanyası 2020 detayları...



Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik olarak her sene gerçekleştirilen indirim kampanyasının ikincisini 21 Ekim 2020 tarihinde başlatıyor.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı borcunu erken kapatmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik, geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için başlattığı indirim kampanyasının gelen yoğun talepler sebebiyle bu sene ikincisini yapıyor.

TOKİ'nin 2. indirim kampanyası kapsamında borcunu peşin ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen alıcılar için yüzde 20 indirim imkanı sağlanıyor.

TOKİ indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler, 21 Ekim 2020 tarihinde bankaya başvuru yapabiliyor. Bütün borç bakiyesini kapatamayacak olan vatandaşlar da indirimden faydalanabiliyor.

Buna göre, borcun tamamını kapatamayacak olanlar, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak kaydıyla yaptıkları peşin ödeme üzerinden yüzde 20 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

- Son başvuru tarihi 19 Kasım 

TOKİ indirim kampanyasından faydalanmak isteyenler konut ve iş yeri alıcıları için son başvuru tarihi 19 Kasım 2020 olarak belirlendi.  Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılamayacak.

- "Taksiti 12 ay ve daha az kalan projeler kampanyadan yararlanamayacak"

İndirim kampanyasının şartlarına göre, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekli.

TOKİ'nin 2. indirim kampanyasından satışları 2019 yılı haziran ayının sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 haziran sonu itibarıyla başlamış konut ve iş yerleri alıcıları faydalanabilecek.

Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler ise indirim kampanyasından yararlanamayacak. Ayrıca TOKİ'nin indirim kampanyadan faydalanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

 

TOKİ'den o illere 2 bin 343 yeni konut müjdesi!


Geri Dön