19 / 04 / 2024

TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları nelerdir?

TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları nelerdir?

TOKİ indirim kampanyasının tüm detayları araştırılmaya başlandı. TOKİ evleri başvuru şartları nedir? TOKİ indirim kampanyasına nasıl başvurulur?



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik indirim kampanyası başlattı.. Başvuru işlemleri 23 Eylül ve 18 Ekim tarihleri aralığında yapılacak. Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre; kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları bu tarihler aralığında başvurularını yapacaklar. Kampanyadan bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da yararlanabilecek.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından borcunu erken ödeyip tapusuna hemen sahip olmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için başlatılan indirim kampanyasına başvurular 23 Eylül'de başladı.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ'den yapılan yazılı açıklama kapsamında, bu yıl ikincisi gerçekleşen kampanyada alıcılara peşin ödemelerde yüzde 22 indirim fırsatı sunulacak.

Kampanya kapsamında bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşlar da faydalanabilecek. Bu kişiler, borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 22 indirim kampanyasından yararlanabilecek.

Kampanyadan yararlanmak isteyenler konut ve iş yeri alıcılar 18 Ekim tarihine kadar ilgili bankaya başvuru yapabiliyor. Bu tarihten sonra yapılacak borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanamayacak.

İndirim uygulaması kapsamında bulunan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının, başvuru tarihi itibarıyla TOKİ'ye ödemekle yükümlü oldukları aidat, emlak vergisi gibi herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Kampanyadan, satışları 2018 Haziran sonuna kadar yapılan ve geri ödeme taksidi 2018 Haziran sonuna kadar başlayan konut ve iş yeri sahiplerinin faydalanması planlanıyor. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan projeler indirim kampanyası kapsamında yer almıyor.

Kampanya kapsamından yararlanmak isteyenlerin Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalayıp aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

TOKİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

- T.C. vatandaşı olması,

- Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir),

- Toplu Konut İdaresinden  konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç),

- Başvuru yacapak kişinin kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç) (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)

- Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması (Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.),

- Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 4.500 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 4.500 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 4.800 TL olarak uygulanmaktadır.),

- Bir hane halkı adına -yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları- yalnızca bir adet başvuruda bulunması gerekiyor.

TOKİ ikinci indirim kampanyası 2019 başladı!

5 soruda  TOKİ  ikinci indirim kampanyası 2019!


Geri Dön