19 / 04 / 2024

TOKİ indirim kampanyasıyla 14 bin kişi tapusunu aldı!

TOKİ indirim kampanyasıyla 14 bin kişi tapusunu aldı!

TOKİ'nin, taksit ödemeleri devam eden konut ve iş yeri alıcıları için düzenlediği yüzde 20 indirim kampanyasına 13 bin 906 kişi başvurdu, 817 milyon borç bakiyesi kapatıldı.



TOKİ'nin borcunu ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yaptığı yüzde 20 indirim kampanyası büyük ilgiyle karşılandı. Kampanyaya başvuran 13 bin 906 kişi 817 milyon 303 TL borç bakiyesi kapatarak tapularını aldı.

TOKİ Dergi'de yer alan habere göre; Daha önceki indirim kampanyalarına çeşitli nedenlerle dâhil olamayan konut alıcılarının talepleri doğrultusunda geri ödemeleri devam eden gayrimenkuller için düzenlenen indirim kampanyasından, geri ödeme taksitleri 2016 yılı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yeri sahipleri yararlandı.

BORCUNUN EN AZ YÜZDE 25'İNİ KAPATAN DA YARARLANDI

Kampanya kapsamında sağlanan esnek ödeme fırsatıyla borcunun tamamını kapatamayan bin 142 kişi, 45 milyon 63 TL'lik peşin ödemelerle kampanyadan faydalandı.

Böylece kampanyadan kısmi ödemeyle yararlanan vatandaşlar ile toplamda 817 milyon 303 bin TL ödeme yapıldı.

YASTIK ALTI TASARRUFU EKONOMİYE KATILDI

Alıcıların önemli bölümü borçlarını kişisel tasarruflarıyla kapattı. Bu sayede yüzde 64 oranında yastık altı tasarrufu ekonomiye katıldı. Alıcılara Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzaladıkları aracı bankalardan konut kredisi kullanma imkânı da sağlanırken, satışlara aracılık eden kamu bankaları borçlarını krediyle kapatacak vatandaşlara 0,98'den kredi imkânı sundu ve 274 milyon TL'lik borç banka kredisiyle kapatıldı.


Geri Dön