26 / 04 / 2024

TOKİ Isparta projesi için yer bulundu!

TOKİ Isparta projesi için yer bulundu!

Isparta'da emeklilerin ucuz konut için 8 bin başvuruya ulaşması üzerine somut adımlar atıldı.Çevre veŞehircilik Bakanlığı,Aliköy ovasındaki 390 bin m2'lik arazide imar değişikliği yapacak.




AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  TOKİ  konutları için yapılması gereken bürokratik adımları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden yürüteceklerini söyledi. Bilgiç, TOKİ Projesi için tespit editlen 390 bin m2'lik arazide gereken imar değişikliği için kurum görüşleri alınarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulduğunu açıkladı.


AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in seçim öncesinde sık sık gündeme getirdiği TOKİ konutları konusunda ilgili devlet dairelerinde gereken çalışmaların başlatıldığı ortaya çıktı. AK Parti Milletvekili Bilgiç, Aliköy ovasındaki 390 bin m2'lik hazine arazisi üzerinde TOKİ konutları yapılması için bürokratik sürecin başlatıldığnı açıkladı. Aliköy ovasındaki hazine arazisine TOKİ konutları yapılması için gereken imar değişikliği süreci Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden yürütülecek.


Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Emekliler Derneği üzerinden şu ana kadar 8 bin TOKİ konutları başvurusu kabul edildiğini söyledi. Başvuru işlemlerinin hala devam ettiğini belirten Bilgiç, "Emekliler Derneğini ziyarete gittiğimde bana TOKİ olayını sordular. Emekliler Derneği'nde 660 talep toplamıştık. Talep 8 bini buldu. Kademeli olarak 8 bin konutu yapmayı taahhüt ediyoruz" dedi. TOKİ konusunda samimi olduklarının altını çizen Bilgiç, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü üzerinden başlatılan süreci anlattı. Aliköy ovasında 390 bin m2'lik hazine arazisi olduğunu belirten Bilgiç, "bu arazinin imar durumu ile ilgili Belediyeye görüş sorduk. Belediyeden bize arazinin imar planı olmadığına ilişkin bir yazı gönderildi. İmar

değişikliği için tüm kurum görüşlerinin alınması gerekliliği bildirildi. Biz ağustos ayı içerisinde tüm kurum görüşlerini alarak konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirdik. Şimdi TOKİ konutları yapmak istediğimiz alanın imar değişikliğini Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız yapacak. İmar değişikliğinden sonra TOKİ konutları projesine hemen başlayacağız" diye konuştu.



Isparta Ekspres Gazetesi


Geri Dön