29 / 03 / 2024

Sakarya Karamanpark projesi için yer tahsisi yapıldı!

Sakarya Karamanpark projesi için yer tahsisi yapıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin başkanlığında yapıldı. Karamanpark projesi için yer tahsisinin gerçekleştirildiği meclis toplantısında, SASKİ’nin ilçelerde hayata geçireceği yeni projeler için de onay verildi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin başkanlığında yapıldı. Meclis toplantı salonunda gerçekleşen oturumda meclis üyeleri içerisinde komisyondan gelen kararlar, nazım imar planı değişiklikleri, SASKİ’nin projelerine garantörlük ve ilçe belediye meclis kararlarının da yer aldığı 81 gündemi karara bağladı.


Hizmet teşekkürü

Gündem dışı söz alan MHP Grup Sözcüsü Erkal Etçioğlu, “Meclis toplantımızın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şeker Fabrikası konusunda gösterdiği duyarlılık için Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’a, şehre kazandırılan İtfaiye Binası için de Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ayrıca Etçioğlu, Güllük Camii bahçesinin ticaret bölgesi ilan edilmesine karşı çıktıklarını söyledi. MHP’li Meclis Üyesi Hüdaverdi Bahadır’da SASKİ’nin Hendek’te gerçekleştireceği proje hakkında bilgi istedi.


İlçelere yeni yatırımlar

Karaman’da hayata geçirilecek park projesi için yer tahsisi gerçekleştirildi. Ayrıca şehrin ilk ulusal ve uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapacak Kongre Merkezi projesinde kullanılmak üzere talep edilen ek kredi için Başkan Toçoğlu’na yetki verildi. Meclis’te SASKİ’nin yeni projeleri için kredi kullanımı ve ilave krediler üyelerin oylarına sunuldu. İlçelerde hayata geçirilecek içmesuyu inşaatları, içmesuyu depoları, arıtma tesisi ve kanalizasyon inşaatlarında kullanılacak krediler için Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na yetki verildi. Karapürçek, Akyazı, Sapanca, Hendek, Geyve, Taraklı ve Karasu ilçelerini ilgilendiren projelere meclis üyeleri onay verdi.


81 madde karara bağlandı

Büyükşehir Ocak Meclisi’nde 81 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. 1 ile 33. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 2,3 ve 18. maddeler komisyana geri iade edilirken; MHP grubu 16. maddeye red oyu kullandı. 34. madde hukuk komisyonundan, 35. madde Ulaşım ve Plan Bütçe Komisyonundan geldiği şekliyle kabul edildi. 36 ve 52. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 75, 77 ve 78. maddeler oy birliğiyle kabul edildi. SASKİ’nin yeni ve mevcut projeleri için garantörlük içeren 63 ve 74. madde arasında kalan 12 madde oy birliğiyle kabul edildi. 79,80 ve 81. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna oy birliğiyle havale edildi. Denetim komisyonu teşekkülüne meclis üyelerinden Çetin Sarı, İsmail Durmaz, Haluk Uğur Dağıstanlı, Mustafa Sarı ve İlhan Filiz seçildi.





Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön