26 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?  

TOKİ İstanbul 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?  

TOKİ İstanbul 100 bin sosyal konut projesinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. Yüz binlerce kişinin başvuruda bulunduğu TOKİ evleri için kura çekiliş tarihi açıklandı. Peki TOKİ İstanbul 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte merak edilen sorunun cevabı...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı TOKİ  her sene binlerce insanı ev sahibi yapıyor. İstanbul'da kura çekiliş tarihinin belli olmasının ardından vatandaşlar, "TOKİ İstanbul 2020 kura sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu araştırmaya başladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; TOKİ’den ev sahibi olmak isteyenler başvurularını 15 Ocak’ta tamamladı. 2+1 ve 3+1 konutlar için ilk çekiliş geçtiğimiz Şubat ayında başladı. İstanbul’da ise  TOKİ  kura çekilişi Mart ayında gerçekleşecek. İşte İstanbul için TOKİ tarafından açıklanan kura tarihleri…

İSTANBUL TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Tuzla ilçesi  5750 / 100000 Konut Toplu Konut Projesi (H.B.) 16 Mart 2020 Pazartesi

Arnavutköy ilçesi 3750 / 100000 Konut Toplu Konut Projesi 18 Mart 2020 Çarşamba

Başakşehir ilçesi 500 / 100000 Konut Toplu Konut Projesi 20 Mart 2020 Cuma

TOKİ İstanbul 2020 KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

-https://www.toki.gov.tr/ adresi üzerinden sorgulanacak olan kura sonuçları için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor.

-Satış-Duyurular butonuna gidin

-Kura Sonuçları Sorgulama butonuna tıklayın

-T.C kimlik numaranızı ilgili alana girerek sonuçlara ulaşın.

KURA ÇEKİMİNDE DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

-Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

-Engelli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte tekrar kuraya tabi tutulacak.

-Emekli vatandaşlarımıza konut sayısının yüzde 25’i kadar kontenjan ayrılacak ve hak sahipleri kura ile belirlenecek.

-Diğer başvuru sahipleri, TOKİ idaresi genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile belirlenecek. Kura çekim işlemleri belirlenen kategori önceliğine göre gerçekleştirilecek.

TOKİ İSTANBUL 2020 KURA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK

TOKİ İstanbul kura sonuçları, kura çekim işleminden kısa bir süre sonra açıklanacak.

TOKİ İstanbul kura yeri ve saati detayları 2020!

TOKİ İstanbul 2020 kuraları nerede çekilecek?

 

 


Geri Dön