23 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul 2022 projeleri nerede? TOKİ'ye nasıl başvurulur 2022?

TOKİ İstanbul 2022 projeleri nerede? TOKİ'ye nasıl başvurulur 2022?

TOKİ’den ucuz konut almayı isteyenler, geçenlerde açıklanan sosyal konut projelerine dair detayları araştırmaya devam ediyor. İşte merak edilen detaylar!



TOKİ İSTANBUL PROJELERİ HANGİ İLÇELERDE OLACAK?

150 bin sosyal konut projesinde İstanbul'un en büyük pay sahibi olması bekleniyor. Ancak projeye ilişkin detaylar hakkında henüz resmi bir açıklanma yoktur. Bu yüzden de İstanbul'da hangi ilçelere kaç adet konut yapılacağı da belli değildir. Söz konusu projenin ayrıntıları Eylül ayında açıklanacak.

CUMHURBAKANI ERDOĞAN'DAN SOSYAL KONUT AÇIKLAMASI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 150 bin sosyal konut projesine dair yaptığı açıklamada şunları söyledi; "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut adımını başlatıyoruz. İlk kez ev sahibi olacak kişilerin sabırsızlıkla beklediği bu projeyle ilgili hazırlıkların bitmesine çok az kaldı.

Vatandaşlarımızı kira öder gibi imkanlar sunarak bu şekilde tasarlanacak taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleriyle ev sahibi olmalarını sağlayacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemeler ile yapılacak bu konut projelerinin hepsinde yenilenebilir enerji sistemleri kullanılacaktır. Amacımız, salgın döneminde daralan konut arzını hızla yükselterek, hem inşaat sektörünü canlandırmak, hem de insanımızın erişebilir şartlarda ev sahibi olmasını temin etmektir. Bu adım, son zamanlarda çok fazla şikayet konusu olan kiraların da düşmesine neden açacaktır. Her zaman olduğu gibi bu sosyal konut projede de şehit aileleri ve gazilerimiz ile birlikte emeklilerimize özel bir kontenjan bulunduracağız. Bunun yanında ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısı ile tüm detaylarını vatandaşlarımıza duyuracağımız bu konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Projenin yürütücüsü olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile TOKİ'yi tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

TOKİ DAR GELİRLİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini nasıl başvurulacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne zaman yapılacak? Sağlık çalışanlarına ek ödeme ne kadar?

Tüm öğrenciler yararlanacak! 1,611 TL yardım ödemesi başladı! İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı duyurdu! 27 bin personel alınacak! İşte detaylar!


Geri Dön