19 / 04 / 2024

TOKİ projelerine nasıl başvurulur?

TOKİ projelerine nasıl başvurulur?

TOKİ projelerine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ projelerine nasıl başvurulur sorusunun yanıtı ve merak edilen detaylar...



Türkiye'nin 81 ilinde inşa ettiği konut projeleriyle dar gelirli aileleri kira öder gibi ev sahibi yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler için düğmeye bastı. Peki  TOKİ  projelerine nasıl başvurulur?

Düşük taksit ve peşinatlarla konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar TOKİ projelerine nasıl başvurulur sorusunun yanıtını merak ediyor. 

Takvim gazetesinde yer alan habere göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvurularını Halk Bankası, Ziraat Bankası ve E-Devlet aracılığıyla yapabiliyor.

TOKİ projelerine nasıl başvurulur?

TOKİ'ye E-Devlet üzerinden nasıl başvurulur?

TOKİ projelerine E-Devlet üzerinden başvurmak isteyenler öncelikle www.turkiye.gov.tr adresinden giriş yapar, 
Eğer başvuru ekranını aramak istemiyorsanız, https://www.turkiye.gov.tr/toki-konut-is-yeri-basvurusu? Linki üzerinden siteye giriş yapabillirsiniz.

Giriş işlemleri gerçekleştirildikten sonra açılan ekrandan yaşanan şehirde inşa edilecek olan proje seçilir, daha sonra ise açılmış olan sayfadan konut tipi seçilir. Konut tipleri seçiminden sonra başvuru onaylanır. Daha sonra  Ziraat Bankası'na başvuru sahibi adına açılacak olan hesaba başvuru ücretinin yatırılır. Ödeme yapıldıktan sonra da başvuruların tamamlandığını bildiren mesaj gelir. 


Geri Dön