26 / 04 / 2024

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri! TOKİ Başakşehir kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri! TOKİ Başakşehir kura çekilişi ne zaman 2022?

TOKİ İstanbul kura çekiliş tarihleri vatandaşların gündemini oluşturuyor. Özellikle İstanbul Başakşehir kura sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merakla araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!



TOKİ AVRUPA YAKASI KURA ÇEKİLİŞ TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

TOKİ'den gelen açıklamada kura çekiliş tarihlerine dair şu ifadelere yer verildi: "T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 50.000 Sosyal Konut Projesi adı altında  İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki 508 Adet Konut Projesi'nde inşa ettirilmek üzere; 2+1 nitelikli 218 adet ve 3+1 nitelikli 290 adet olmak üzere toplama bakıldığı zaman 508 adet konutun hak sahipleri arasından Konut Belirleme Kurası çekilecektir. 30 Kasım 2022 tarihi Çarşamba günü, Saat 11.00'de gerçekleştirilecektir."

TOKİ SÖZLEŞMENİN FEHİ HALİNDE TAKSİTLER İADE EDİLİR Mİ?

TOKİ sözleşmenin herhangi bir nedenle iptali halinde ödenen taksitler geri alınabilir mi? sorusu şu sıralarda sık sık sorulmaktadır. TOKİ sözleşmenin feshi halinde başvuru bedeli, peşinat ve taksitler; masraflar tahsil edildikten sonra faizsiz olarak iade edilmektedir.

TOKİ İSTANBUL BAŞAKŞEHİR KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

TOKİ'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiler ışığında; İlk Evim İlk İş Yerim projesinin İstanbul ayağındaki ilk kura çekilişleri Tuzla için düzenleniyor. İstanbul Tuzla Aydınlı Mah. Konaşlı Mevki'nde inşa edilecek 508 adet konutta kura çekilişi için tarih 30 Kasım 2022 Çarşamba günü saat 11.00 olarak açıklandı. Ama Başakşehir'de inşa edilecek konutlarda kura çekimi için henüz resmi bir tarih verilmedi.

TOKİ ÇIKTIĞINI NASIL ÖĞRENİRİM?

TOKİ sorgulaması işlemi yapmak için e-devlet üzerinden giriş yapılmalıdır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra arama kısmından “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)” sayfasına girilir. Oradan da konut başvurusu seçilir. Karşınıza çıkan sayfada başvuru bilgilendirme formunu göreceksiniz, bu form okunduktan sonra “Devam et” butonuna tıklanır. Sonra da gelen sayfada bulunuyorsa mevcut başvurular görülebilir.

Bu kadarı beklemiyordu! SSK için Bağ-Kur emeklilerine yeni promosyon gelişmesi! İşte en yüksek promosyonu veren banka!

Ev almak artık hayal olmasın! Bakan’dan açıklama geldi! Konut kredisinde yeni bir döneme girildi!


Geri Dön