19 / 03 / 2024

TOKİ İstanbul'da 15 yılda 156 bin konut inşa etti!

TOKİ İstanbul'da 15 yılda 156 bin konut inşa etti!

Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, mega projeler hakkında bilgi verdi...



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti tarafından Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Büyük İstanbul Mitingi"nde halka seslendi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 14 bin 500 kişilik yeni yükseköğrenim yurt binaları açtıklarını söyledi. Erdoğan, 3 yıl içinde 14 bin 250 kişilik yeni yurt binalarının açılacağını belirtti.

Konuşması sırasında AKM'ye de değinen Erdoğan şunları söyledi; "Erdoğan, "AKM, Atatürk Kültür Merkezi. Ne dedim? 'Biz burayı yıkacağız' dedim. Yıktık mı? Yıktık ama şimdi Türkiye'nin bir numaralı opera binasını oraya yapıyoruz." 

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; "Bir tarafta biliyorsunuz İstiklal Caddesi'nin bitişinde sağ tarafta bir kilise var. Orada Ağa Cami'nin dışında hiçbir cami yok. Dolayısıyla Taksim, özellikle cuma günleri ciddi sıkıntılar yaşadı. Dedik ki buraya bir de büyükçe bir cami yapalım. Şu anda İstiklal Caddesi'nin çıkışında, yolun sol tarafına da yaklaşık 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Kaba inşaatı onun da şu anda bitmek üzere. Altında da yine aynı şekilde kitap, hat, ebru, bu tür şeyler de olacak. Ramazanın son günlerde gittim, her ikisini de gezdim, gördüm, baktım. Biz, dertliyiz dertli. Bunların hepsi olacak." 

Rami Kışlası'nda da bahseden Erdoğan, Bir tarafta biliyorsunuz İstiklal Caddesi'nin bitişinde sağ tarafta bir kilise var. Orada Ağa Cami'nin dışında hiçbir cami yok. Dolayısıyla Taksim, özellikle cuma günleri ciddi sıkıntılar yaşadı. Dedik ki buraya bir de büyükçe bir cami yapalım. Şu anda İstiklal Caddesi'nin çıkışında, yolun sol tarafına da yaklaşık 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Kaba inşaatı onun da şu anda bitmek üzere. Altında da yine aynı şekilde kitap, hat, ebru, bu tür şeyler de olacak. Ramazanın son günlerde gittim, her ikisini de gezdim, gördüm, baktım. Biz, dertliyiz dertli. Bunların hepsi olacak." ifadelerini kullandı.

"CHP zihniyeti Menderes gibi insanları ipe götürdü"

Erdoğan, Yassıada için ise şunları söyledi; "O yaslı adayı, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na çeviriyoruz."

"Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz"

Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapacaklarını müjdeleyen Erdoğan, "Haliç Tersanesi'ni bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Hazırlıklar tamam. Süratle inşallah yıkımı yapılacak ve Haliç Tersanesi devasa bir bilim ve teknoloji merkezine dönüşecek ve bu Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi oluyor" dedi.

İstanbul sağlıkta çağ atladı

Sağlıkta İstanbul'a adeta çağ atlattıklarını, 53'ü hastane olmak üzere toplam 129 sağlık tesisi inşa ettiklerini, yatırım bedeli yaklaşık 5 katrilyon olan 14 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'un iki yakasına toplamda 7 bin yataklı 2 dev şehir hastanesi yapıldığını, 2 bin 682 yataklı Başakşehir Şehir Hastanesi'nin yapımının devam ettiğini ve buranın da inşasının 2 yıla kadar tamamlanacağını söyledi. Erdoğan, 4 bin 200 yataklı Sancaktepe Şehir Hastanesi'nin ise şu anda YPK onayında olduğunu belirtti.

İstanbul'a 5 büyük millet bahçesi

Erdoğan, İstanbul'da 30 yeşil alan ve 5 büyük millet bahçesini hayata geçireceklerini söyledi ve şunları belirtti; "Daha önce söyledim, Atatürk Havalimanı'nın tamamını yeni havalimanın hizmete girmesiyle İstanbul için bir millet bahçesine dönüştürüyoruz. Böylece dünya şehri İstanbul'da Amerika'daki Central Park, Londra'daki Hyde Park benzeri ve onlardan kat be kat fazla daha büyük bir millet bahçesi" 

29 Ekim'de 3. havalimanını açacaklarını ifade eden Erdoğan, yeni havalimanının açılması sonrasında da Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne dönüşeceğini belirtti.  Erdoğan, "Havalimanımız dünyanın ilk üçü içinde olacak. Bay Muharrem, senin havsalan böyle bir havalimanını alır mı? Zaten kafadan karşı çıktılar. 'Ne işimiz var havalimanıyla?', 'Ne işimiz var bizim Kanal İstanbul ile?' diyor. Hale bak hale. Anlamaz. Bugün Panama'yı Panama yapan Panama Kanalı'dır. Süveyş Kanalı, Mısır'ın en büyük maddi kaynağı. Ama bunların havsalası almaz. Çıkıyor hala bakıyorsun ileri geri bol bol yalandan konuşuyor. Gerçekleri söyle. Hayatınızda zaten bir şey yok. Gereğini zaten bir hafta sonra yapacağız." diye konuştu.

Erdoğan, Başakşehir, Maslak, Pendik, Bakırköy'deki dört büyük şehir parklarının tamamlanarak İstanbulluların hizmetine sunulacağını ifade etti ve Haliç Kompleksi Projesi ile İstanbul'un çehresinin değişeceğini söyledi. 

İstanbul'da 15 yılda 156 bin konut inşa edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  TOKİ  vasıtasıyla İstanbul'da son 15 yılda 156 bin konut projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

İstanbul-İzmir otoyolunda çalışmaların tam gaz devam ettiğini belirten Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu'nun ve Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunun İstanbul'u ilgilendiren kesimlerinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Hasdal Kavşağı, Kemerburgaz, Yassıören ayrımı devlet yolunu önümüzdeki yıl tamamlayacaklarını belirten Erdoğan, İstanbul'un Ankara, Eskişehir, Konya, Bilecik, Kocaeli, Sakarya ile olan bağlantılarını yüksek hızlı trenle sağladıklarını söyledi.

Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren projesinin çalışmalarının devam ettiğini bildiren Erdoğan, 3. havalimanının ilk açılışta 90 milyon, 2023'te 150 milyon yolcu kapasitesi olacağını söyledi.


Geri Dön