25 / 04 / 2024

TOKİ depreme dayanıklı 641 bin konut inşa etti!

TOKİ depreme dayanıklı 641 bin konut inşa etti!

AK Parti Sözcüsü Çelik, TOKİ'nin tamamı depreme dayanıklı 641 bin konut inşa ettiğini ve yaklaşık 96 milyar TL'lik yatırım yaptığını açıkladı...



AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, parti genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sürerken basın toplantısı düzenledi, soruları yanıtladı. 

"Depreme dayanaklı ulaşım ağı oluşturuldu"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ömer Çelik, depreme dayanıklı ulaşım altyapısının en önemli meselelerin başında geldiğini ifade ederek, "Bu çerçevede toplam 488 milyar yatırımla depreme dayanıklı ve güvenli bir ulaşım ağı oluşturulmuştur." diye konuştu. 

TOKİ ile tamamı depreme dayanıklı 641 bin konut inşa edildiğini, yaklaşık 96 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirildiğini belirten Çelik, sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Dün CHP Sözcüsü'nün, bugün Genel Başkanı'nın grup konuşmasında söylediği, bahsettiği rakamlar, bunların yanında çok küçük rakamlardır. Burada katbekat fazlası... Sanki depremden toplanan vergiler başka yere harcanmış gibisinden bir hava oluşturmaya çalışıyorlar. Bu konuda cumhuriyet hükümetlerinin neredeyse yapamadığı, yapmadığı şeyler, AK Parti hükümetleri tarafından gerçekleştirilmiştir."  

Çelik, afet ve acil yardım kapsamında bugüne kadar toplamda 20 milyar TL harcama yapıldığını açıkladı. Çelik, "49 bin 515 afet konutu, 25 adet lojistik yapı, 59 adet cep depo, 773 arama kurtarma aracı, bin 56 deprem istasyonu yatırımı yapılırken, 12 milyon kişiye de afet eğitimi verilmesini sağladık, 50 bin 921 kişiye de yaklaşık 267 milyon liralık acil durum ödemesi yapılmıştır" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin iktidarı boyunca meydana gelen depremlerden sonra yapılanlardan bahseden Çelik, "Van'da 25 bin 742 konut, 3 bin 194 ahır ve 428 iş yeri yapılmasını sağladık. Yapılan yatırımlarla deprem bölgesi olan Van'dan 47 kilometre uzaklıktaki kaynaktan 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanmaktadır. Van'a yönelik ortaya konulan performans, dünya standartlarına girecek bir performanstır. Bırakın yıkılan yapıların güçlendirilmesini, neredeyse şehir baştan yapılmıştır ve bu 6 aylık kısa bir sürede yapılmıştır. Daha önceki depremleri hatırlıyorsunuz Yalova'da ve Düzce'de devlet 6 ay kendine gelememişti. Buradaysa ilk günden itibaren hükümetimiz gereken tedbiri almış hemen inisiyatif ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı. 

Çelik, afetler için toplanan vergiler konusundaki iddialara yönelik, "Şimdiye kadar bahsedilen paraların çok üstünde harcamalar buraya gerçekleştirildi ve harcandı bundan sonra da yapılacak. Devletin sahibi vatandaştır, devletin imkanları tabii ki vatandaşımızdır. Saklanan ve gizlenen bir şey yoktur. Tam tersi bütün imkanlar vatandaşımız için vardır. Saklama gizleme geleneği bizim siyasetimiz değil arkadaşlar" diye konuştu. 
 


Geri Dön