19 / 04 / 2024

TOKİ İzmir Buca'ya cezaevi mi inşa edecek?

TOKİ İzmir Buca'ya cezaevi mi inşa edecek?

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ilçeden kaldırılması için çalışılan Buca Cezaevi için topun Binali Yıldırım’ın elinde olduğunu belirtti. Buca Cezaevi’nin ilçeden kaldırılması tartışmalarında yeni bir sürece girilecek.



Daha önce cezaevinin ilçe merkezinden taşınması yönünde konuşan  İzmir  Milletvekili ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın, AK Parti’nin yeni Genel Başkan Adayı olmasından sonra Bucalı vatandaşların gözü Başbakanlık koltuğunda olacak. Başbakanlık koltuğuna oturmasına kesin gözüyle bakılan Yıldırım’ın bu yönde atacağı adım merakla beklenirken, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ise topun Yıldırım’da olacağını ifade etti.


“ARTIK BAHANE KALMADI”


Piriştina, cezaevi için daha önce Yıldırım’ın söz verdiğini hatırlatarak, “Binali Yıldırım, Buca Cezaevi’nin hemen önünden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı aramıştı. ‘Burada cezaevi mi olur? Ne bu rezalet’ şeklinde bir konuşma yapmıştı. Artık Yıldırım Başbakan da olacak. Bu şekilde bile cezaevi ilçeden kalkmazsa herhalde Buca’ya kendisi gelmez. Artık bahane kalmadı. Sonuç olarak Başbakanlık makamında olacaksınız. Hükümet adına bir üst makam daha bulunmuyor. Son imza sizin elinizde” yorumunu yaptı.


HERKES KALDIRILSIN İSTİYOR


Cezaevinin kaldırılmasını toplumun her kesiminin arzuladığını ifade eden Piriştina, “Cezaevi için yeni bir alan da var. Kırıklar bölgesinde  TOKİ  cezaevi inşaatını üstlenecek. Bize göre cezaevinin kalkmaması için hiçbir engel ve bahane yok. Cezaevinin ilçemizden kaldırılmasını hem biz, hem sivil toplum kuruluşları, hem spor kulüpleri hem de vatandaşlarımız istiyor. Esnafı da polisi, askeri de savcısı da kaldırılsın istiyor. Buca’mızın güzide yerlerinden Menderes Caddesi üzerinde yer alması da çirkin bir görüntü oluşturuyor. Ayrıca ciddi de bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Biz ilçenin trafik sorununu aşmak için çok ciddi önlemler alıyoruz, çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Cezaevi oradan kaldırılırsa önemli bir yükten de kurtulmuş olacağız” dedi.


“BUCALILAR TAKİPÇİSİ OLACAKTIR”


Piriştina Buca halkının verilen sözlerin takipçisi olacağını vurgulayarak, “Biz verilen sözleri unutacak olsak halkımız unutmaz. Şu dönemde yeni bir sürece giriliyor. Önümüzdeki haftalarda yeni kabine belirlenecektir. Ancak sonuç ne olursa olsun, Adalet Bakanı kim olursa olsun, ortada verilmiş sözler var. Bunu ilerleyen dönemde Bucalılar da soracak, takipçisi olacaktır. Buca Cezaevi sadece Buca’nın değil tüm İzmir’in sorunudur. Türkiye’de bunun bir benzeri yoktur. Cezaevi fiziksel anlamda da ömrünü tamamlamıştır. Orta şiddetli olası bir depremde maalesef bina yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Ayrıca güvenlik anlamında da tehlike ve riskler barındırıyor” şeklinde konuştu.


İlk Ses Gazetesi


Geri Dön