29 / 03 / 2024

TOKİ İzmir Çeşme Konutları yargıya taşındı!

TOKİ İzmir Çeşme Konutları yargıya taşındı!

TOKİ tarafından İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere Mahallesi'nde inşa edilen konutların başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki yüksek fiyat farkı yargıya taşındı.



İzmir'in Çeşme ilçesinin Reisdere Mahallesi'nde yapılan  TOKİ  konutlarında, başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki yüksek fiyat farkı yargıya taşınıyor. TOKİ Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin girişimleri ile başlatılan hukuk mücadelesinin ilk adımında hak sahipleri avukatlarla buluştu. Çakabey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada hak sahipleri merak ettikleri soruları avukatlara yönelterek yanıt aradı. 


60 GÜN İÇİNDE DAVA AÇILABİLİR 

Çevre davaları ile tanınan Avukat Şehrazat Mercan ve Hadi Genç, TOKİ konutlarındaki başvuru fiyatı ile teslim fiyatı arasındaki fiyat farkının fahiş olduğunu vurgulayarak izlenecek hukuksal yol hakkında hak sahiplerine açıklama yaptı. 2013 yılında TOKİ konutları için yapılan başvuru sırasında belirtilen fiyatla geçtiğimiz ay açıklanan teslim fiyatı arasında çok yüksek fark olması nedeniyle hak sahiplerinin dava açma haklarının doğduğunu ifade eden Avukat Şehrazat Mercan, şunları söyledi: "Hakkınıza sahip çıkın, hukuğa güvenin. Hukuk istemekten vazgeçmeyin." Avukatların, hak sahiplerinin Kaymakamlığa verdikleri itiraz dilekçelerinin cevaplarını aldıkları tarihten itibaren 60 gün içinde dava açma hakları olduğunu açıklamalarının ardından toplantı sona erdi.



İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön