26 / 04 / 2024

Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Karayolu arazisi yargıya taşındı!

Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Karayolu arazisi yargıya taşındı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan imar plan değişikliği ile 'Ticari Alan Kullanım Kararı' alınan ve satışa çıkartılan 8 bin 980 metrekarelik eski Karayolları arazisi yargıya taşındı.




Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası özelleştirme kapsamında satışa çıkarılan Dumlupınar Bulvarı üzerindeki eski Karayolu arazisini yargıya taşıdı. Makine Mühendisleri Odası'nın (MMO) uzun yıllar 'Gaz Sızdırmazlık Araç Kontrol İstasyonu' olarak kullandığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından satışa çıkarılan hazine arazisinin 'Ticari Alan Kullanım Kararı'nın iptal edilmesi ve satış işleminin durdurulması istemi ile Antalya Nöbetçi İdare Mahkemesi kanalıyla Danıştay'a başvuruldu. 


Danıştay'a başvuruldu


Yapılan işlemin hukuksuzluğuna dikkat çeken Mimarlar Odası Şube Başkanı Osman Aydın ile ŞPO Şube Başkanı Haşim Dikencik, araziyi satın almak isteyen firmalara uyarıda bulunarak, "Paranızı boş yere çarçur etmeyin" diyerek, söz konusu alanın Antalya'ya geri kazandırılması için başlattıkları hukuk mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini vurguladı. Yapılan işlemin hukuksuzluğuna dikkat çeken Başkan Aydın ve Başkan Dikencik, "Plan tadilatının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a dava başvurusunu yaptık. 

Bu araziyi satın almaya kalkarak, paranızı boş yere çarçur etmeyin, yazık olur" uyarısında bulundu. 


22 firma başvurdu 


Başkan Aydın ve Dikencik, yargı kararlarına aykırı olarak plan oluşturulduğunu belirterek, "Plan tadilatı kararında kuma yararı göz önüne alınmamıştır. Antalya'nın kamusal alan ihtiyacı da aldığı göç nedeniyle aynı oranda artmaktadır. Artan kamusal alan ihtiyacının karşılanabilmesi için, yeni kamu hizmet alanları yaratılması gerekirken mevcut kamu alanları devletin yapması gereken yatırımları finanse etmek adına rant alanlarına dönüştürülerek satılmaktadır" dedi. Bu arada, geçici teminatı 1 milyon 200 bin lira olarak duyurulan ve son başvuru tarihi ise 30 Mayıs 2013 olan 8 bin 980 metrekarelik alana toplam 22 firmanın talip olduğu öğrenildi.




Antalya Körfez


Geri Dön