24 / 04 / 2024

TOKİ Kastamonu Konutları için yeni kura çekilişi kapıda!

TOKİ Kastamonu Konutları için yeni kura çekilişi kapıda!

TOKİ'nin Kastamonu'da uygulayacağı emeklilere yönelik konut projesi için başvuruda bulunup da kurada şansı gülmeyenler Halkbank'a yatırdıkları beşer yüz liraları geri almaya başladı. Emekliler Derneği Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, açıklama yaptı.



TOKİ kurasında konut sahibi olmaya hak kazanıp da gerekli şartlara uymadığı tespit edilenlerin bu haklarının ellerinden alınacağı bilgisinin kendilerine iletildiğini söyleyen Emekliler Derneği Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, "Gerekli şartları taşımadığı tespit edilenler olursa, bunların hakkı yanacak ve yerlerine yeni bir kura ile yeni isimler belirlenecek" dedi. 


TOKİ'nin Kastamonu'da uygulayacağı emeklilere yönelik konut projesi için başvuruda bulunup da kurada şansı gülmeyenler Halkbank'a yatırdıkları beşer yüz liraları geri almaya başladı. Bu nedenle dün Halkbank Merkez şubesi önünde hatırı saydır bir yığılma yaşandı. 


Bu arada gündeme inşa edilecek 200 konut için yeni kura çekiminin söz konusu olabileceği bilgisi geldi. Emekliler Derneği Şube Başkanı İsmail Buturoğlu, kurada konut sahibi olmaya hak kazanıp da gerekli şartlara uymadığı tespit edilenlerin bu haklarının ellerinden alınacağını söyledi. 


Buturoğlu, TOKİ'nin umut vermemek adına kura çekilişinde yedek isim listesi belirlemediğinin kendilerine aktarıldığını söylerken. "Gerekli şartları taşımadığı tespit edilenler olursa, bunların hakkı yanacak ve yerlerine yeni bir kura ile yeni isimler belirlenecek" dedi. 


Konut için başvuruda bulunup da isimleri çıkmayanlar ise bu duruma, "Bu tespit baştan yapılmalıydı" diyerek tepki gösterirken şunları söylediler: "Böyle olunca hem kurada çıkma ihtimalimiz azaltılmış olacak, hem de boşu boşuna bir kez daha kura işlemleriyle uğraşmak zorunda kalacağız" dedi.




Kastamonu Gazetesi


Geri Dön