24 / 04 / 2024

TOKİ Kayabaşı projesindeki 3+1 daireleri Suriyeliler kaptı!

TOKİ Kayabaşı projesindeki 3+1 daireleri Suriyeliler kaptı!

Son dönemlerde çok sayıda Suriyeli ve Afgan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığı gündeme bomba gibi düşerken, TOKİ projeleriyle de ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...



Son dönemlerde çok sayıda Suriyeli ve Afgan’ın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına alındığı gündeme bomba gibi düşerken, söz konusun bu geçiş kendini Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) kuralarında gösterdi. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaya göre, başvuru şartı olarak Türk vatandaşlığının ve 1 senelik  ikametin yeterli olduğu kuralara katılımda, son birkaç senede vatandaşlık alan kişilerin yoğun başvurusu sonuçlara da yansıdı.

TOKİ Kayabaşı projesindeki 3+1 daireleri Suriyeliler kaptı!

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan'ın aktardığına göre, son olarak geçen ay yapılan İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3  oda 1 salon konutlardan kazanan yaklaşık olarak 500 talihli içerisinde yabancı isimler de dikkati çekti. Söz konusu kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüğünü söyleyerek,  "Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” şeklinde konuştu.


Geri Dön