19 / 04 / 2024

TOKİ Kırıkkale Yuva 2019 kuraları çekildi!

TOKİ Kırıkkale Yuva 2019 kuraları çekildi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Kırıkkale'de sosyal konut uygulaması kapsamında emekliler için hayata geçirilen konutların kura çekilişi yapıldı.



TOKİ'nin Kırıkkale Merkeze bağlı Yuva Mahallesi'nde inşa ettiği 929 konutun kura çekilişi yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, törende gerçekleştirdiği konuşmada, emeklilerin yıllarca şehrin  güzel bir yerinde ev sahibi olabilmek için talepte bulunduklarını söyledi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın arsa tahsisinde bulunarak, emekliler için tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyen Can, "Allah kendisinden razı olsun. Dernek başkanımız da çok çaba sarf etti. Cumhurbaşkanımızın da seçim öncesi sosyal konut uygulaması talimatı üzerine 929 konut bu kapsama alındı. Herkese hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Belediye Başkanı Saygılı da kurada konut çıkmayan vatandaşlardan üzülmemelerini isteyerek, onlar için de yeni inşaatlar yapacaklarını söyledi.

Projenin, sosyal konut uygulaması kapsamına alınarak ödeme miktarlarının düşürüldüğünü belirten Saygılı, konutların vatandaşlara hayırlı olmasını diledi.

Konuşmalardan sonra bin 473 başvuru arasından 705'i 2 oda 1 salon 224'ü 3 oda 1 salon olmak üzere 929 konutun hak sahipleri kura çekilişi ile belirlendi. İki şehit ailesi ile yaklaşık 50 engelli ise kuraya girmeden ev sahibi oldu.
Kura ile konut sahibi olan bazı vatandaşlar gözyaşlarına hakim olamadı. Hak sahiplerinden Ertuğrul Çetinkaya, engelli oğlunun ev sahibi olmayı çok istediğini söyleyerek, böyle bir imkan sunduğu için yetkililere teşekkür etti.
Kurada adı çıkınca büyük sevinç yaşayan Halil Çimen de evlerin herkese hayırlı olmasını dileyerek, adı çıkmayanların da bir an önce konut sahibi olmaları temennisinde bulundu.


Geri Dön