26 / 04 / 2024

TOKİ Kocaeli Gazeteci Konutları projesi!

TOKİ Kocaeli Gazeteci Konutları projesi!

Fikri Işık ve TOKİ Başkanı Turan ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Derince Çınarlı mahallesinde 24,5 dönüm arazi üzerine yapılacak olan konut projesi ile ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirildi.



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergün Turan ile Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde Derince Çınarlı mahallesinde 24,5 dönüm arazi üzerine yapılacak olan konut projesi ile ilgili önemli bir görüşme gerçekleştirildi.


Bizzat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da yakından takip ettiği meslektaşlarımıza konut projesi ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta TOKİ’de ilgili daire başkanlıkları ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 2+1 ve 3+1 olmak üzere 2 tip konut projesinin çiziminin yapıldığını zemin +3 kat olarak 2+1 64 adet, 3+1 ise 48 adet olmak üzere toplamda 112 konutluk projenin yanı sıra iş merkezi, Aile Sağlığı Merkezi ile cami projesinin de taslak çalışması masaya yatırıldı.


ÖRNEK PROJE OLACAK

 Önceki gün Dilovası’nda 915 konut projenin temel atma töreninin ardından Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık,  TOKİ  Başkanı Ergün Turan ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ile meslektaşlarımıza yapılacak olan konut projesi ile ilgili olarak yapılan görüşmede TOKİ Başkanı Ergün Turan ise “ Kocaeli Gazeteci arkadaşlarımız merak etmesinler. Sayın bakanımız 3 sefer aradı. Kocaeli gazetecileri ile ilgili. O yer ile ilgili çalışmamız devam ediyor. 112 konutluk projenin de 150’ye çıkarılmasını talep ettiler. Bizde bunu arkadaşlarımızla değerlendireceğiz. Başkanımız temel atmanın 16 Ocak tarihinde yapılmasını istiyorlar. Bizde bu tarihe yetiştirmeye çalışıyoruz. 16 Ocak Basın Onur Gününde temel atmak bizlere de ayrı bir onur verir. Bunun için çalışmalarımızı hızlı bir şekilde sürüyor. TOKİ’nin tüm yaptığı projeler özeldir. Klasik projeler değildir. Örnek bir proje olacağına inanıyorum” dedi.  



Çağdaş Kocaeli 


Geri Dön