25 / 04 / 2024

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı TOKİ indirim kampanyasının detayları belli oluyor. Peşin ödeme ile birlikte büyük bir indirim elde edecek vatandaşların karşılaması gereken iki kriter bulunuyor. İşte TOKİ indirim kampanyasına dair bilinmesi gerekenler…



TOKİ’nin peşin ödeme ile elde edilen indirim kampanyasının başvuruları hala devam ediyor. Sabah'ta yer alan habere göre, kampanyadan kaç vatandaşın yararlanacağı da belli oldu. Kampanyadan 201 bin 371 konut ve işyeri alıcısı faydalanabilecek. 

BAŞVURU KRİTERLERİ NELER?

İndirim uygulaması kapsamı bütününde alınan projelerdeki konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarı ile TOKİ’ye ödemek ile yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması lazım.

Kampanyadan TOKİ tarafından satışları 30 Haziran 2021’e kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 30 Haziran 2021'den önce başlamış olması gereken konut ve iş yeri alıcıları faydalanabilecek.

YÜZDE 25 SINIRI GELDİ

Elde edilen yüzde 25 indirim kampanyasından bütün borç bakiyesini kapatamayacak kişiler de faydalanabilecek. Borcun tamamını kapatamayacak kişiler, borç bakiyesinin yüzde 25’inden az olmaması şartı ile yaptıkları peşin ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanabilecek.

SON TARİH 19 EKİM 2022

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcısı olan vatandaşlar, 19 Ekim 2022 tarihine kadar ilgili bulunan bankaya başvuruda bulunabilecek. Bu tarihin ardından yapılacak olan borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından faydalanılması mümkün olmayacak.

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı


Geri Dön