28 / 03 / 2024

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta açıkladığı TOKİ indirim kampanyasının detayları belli oluyor. Peşin ödeme ile birlikte büyük bir indirim elde edecek vatandaşların karşılaması gereken iki kriter bulunuyor. İşte TOKİ indirim kampanyasına dair bilinmesi gerekenler…



ARSA ALICILARINA YÜZDE 12,5 İNDİRİM UYGULANACAK

TOKİ, kişilerden gelen yoğun talep sebebi ile geri ödemeleri devam eden arsa satışları için de indirim gerçekleştirecek. Borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen arsa alıcısı vatandaşlar için ise yüzde 12,5 oranında indirim gerçekleşecek.

Kalan taksit sayısı 12 ve daha az taksiti bulunan arsa alıcıları indirim kampanyasından yararlanamayacak. Kampanyadan faydalanmak isteyen vatandaşlar 23 Eylül-14 Ekim 2022 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirebilecek.

BANKAYA DİREKT BAŞVURU

Ödemelerini Ziraat Bankası’na yapan alıcı vatandaşlar, doğrudan bankaya başvuruda bulunabilecek ve borçlarını kapatabilecek. Ödemelerini Vakıflar Bankasına yapan arsa alıcıları ise kapatmaya esas borç bakiyelerini İdareden öğrenebilecek.

GERİYE DÖNÜK BORÇ ŞARTI

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut, iş yeri ve arsa alıcılarının başvuru tarihi itibarı ile TOKİ’ye ödemek ile yükümlü oldukları aidat, taksit ve geriye dönük herhangi bir borcunun bulunmaması lazım.

KREDİ FAİZ ORANLARI

Kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek. Kampanyada kredi koşulları Ziraat Bankası ve Halk Bankası tarafından belirlenmiş oldu. Her iki bankada da faiz oranları aynı şekilde uygulanacak. "Konut kredisi" ve "iş yeri kredisi"nde 1-120 ay vade ile olmak üzere, tüm tutar aralıklarında binde beş tahsis ücreti alınacak. Faiz oranı, konut kredisinde 1,29, iş yeri kredisinde 1,57 şeklinde olacak.

TOKİ konut, iş yeri ve arsa indiriminden bu kişiler yararlanamayacak! Az vaktiniz kaldı

Asgari ücrette tek bir rakam var! Milyonlarca çalışan bu haberi bekliyor

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Akaryakıtta son dakika! Benzin ve motorinde indirim haftası! Opet, Total, PO, Shell 25 Eylül 2022 fiyat listesi


Geri Dön