16 / 04 / 2024

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, dolar kurunun zirve yaptığı bu zamanlarda dolara yatırım yapılıp yapılmaması gerektiği konusunda vatandaşlara önemli çağrılarda bulundu. İşte detaylar…



Amerikan Merkez Bankası (Fed), bu hafta içinde tüm dünyanın büyük bir merak ile beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini piyasaların beklentisi doğrultusunda 75 baz puan artırdı. Kararın sonrasında ise uluslararası piyasalarda hareketlilik olurken dolar endeksi Mayıs 2022'den beri en yüksek seviyesine gelmiş oldu. Altın fiyatları ise dibi gördü.

Fed ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında piyasalardaki gelişmeleri, altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, değerlendirdi. Memiş, TGRT Haber’e açıklamalarda bulundu.

KRİTİK AY

Memiş, önümüzdeki hafta sonu içine gireceğimiz ekim ayı için hazırlık yapılmasını söyledi. Memiş, yeni ay için kritik şekillerin beklediğini dile getirdi. Ekim ayına kısa bir süre kaldığını anımsatan Memiş, "Euro dolara karşı ucuz kalmaya hala devam diyor. Bir kağıt paraya yatırım yapacak isem bunun adı dolar değil, euro ve sterlindir benim nazarımda. Dolardan uzak durmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Doları olanlar için tehlike çanları çalıyor! Bu kez kaybedecekler


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön