23 / 04 / 2024

TOKİ konutlarından ev almak caiz mi?

TOKİ konutlarından ev almak caiz mi?

Her geçen yıl artan konut ihtiyacını karşılamak için kampanyalar başlatan TOKİ konutlarından ev almak caiz mi? İşte tüm merak edilenler...



TOKİ tarafından dar gelirli vatandaşlar için binlerce kampanya başlatılıyor. Peki, konut ihtiyacının sürekli artmasının nedeni sadece nüfus artışı mı?  TOKİ  konutlarından ev almak caiz mi? İşte projeye dair merak edilenler…

Konhaber'de yer alan habere göre; her geçen yıl artan konut ihtiyacını karşılamak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut idaresince başlatılan 100 bin konut kampanyası büyük ses getirdi.

Prof. Dr. Orhan Çeker insanların ihtiyacından fazla konut alındığını aynı şekilde evlerin gereğinden büyük inşa edildiğini söyledi.

TOKİ konutlarından ev almak caiz mi?

Prof. Dr. Orhan Çeker, "Faizi veren, faizli krediyi verende malı satan aynı kurum veya kişiyse biz orada faiz vardır demiyoruz, biz ona şunu diyoruz; "Bu evin peşin fiyatı 200 bin lira. 20 yıl vadeyle alırsanız 400 bin lira... Piyasada böyle alışveriş yok mu, bütün esnaf böyle alışveriş yapıyor. Sahibi devlet olduğu için, krediyi de devlet verdiği için, yani hem kredinin sahibi hem de malın sahibi aynı  kurum olduğu için biz bunu peşin alışveriş veresiye alışveriş olarak görüyoruz ve faiz yoktur diyoruz" şeklinde konuştu.

TOKİ 100 bin konut başvuruları için son 1 hafta!

TOKİ'den 10 ilde kurasız konut fırsatı!

 

 

 


Geri Dön