29 / 03 / 2024

TOKİ Konya Hadim'de 171 adet konut inşa ediyor!

TOKİ Konya Hadim'de 171 adet konut inşa ediyor!

Konya Hadim İlçesinde büyük projelerin yapımı sürüyor. Bölgede ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bütçelerine uygun ev hayalleri de gerçekleşiyor. İhalesi gerçekleşen 80 odalı otel inşaatının ise bu yıl bitirilmesi planlanıyor.



Konya Hadim İlçesinde ev sahibi olmak isteyen vatandaşların bütçelerine uygun ev hayalleri de gerçekleşiyor. Belediye ile  TOKİ  işbirliğinde toplam 171 adet konut yapımı devam ediyor. 


80 odalı Otel yapımı devam ediyor 


Hadim Belediyesi tarafından 30.12.2015 tarihinde ihalesi yapılan 80 odalı, havuzlu, yemek salonu, toplantı ve düğün salonu, Türk hamamı, saunalı, 4 yıldızlı otel için çalışmalar başladı. Hadim'e gelen yerli ve yabancı turistlere en iyi şekilde hizmet edecek şekilde projelendirildi. İnşaatın süresi 2 yıl ama 2016 yılında bitirilmesi hedetleniyor. 


Tıbbi ve Aromatik Ürünler Borsası 


Dünyada sadece Hadim Gevne Vadisi içinde yetişen 8 tür bitki bulunmaktadır. İlçe endemik bitki zenginliği ve çeşitliliğinin yanı sıra tıbbi ve aromatik bitki yönünden de eşine az rastlanır bir coğrafya. Bu coğrafyanın etkin şekilde değerlendirilmesi, yöre halkına ek gelir getirmesi için tıp, kozmetik ve yardımcı gıdalarda kullanılabilecek bitki ve ürünlerin işlenip değerlendirilmesi için Tıbbi ve Aromatik Ürünler Borsası kurulması için çalışmalara başlandı. 


İlçenin eşsiz florasını değerlendirme amacıyla Tıbbı ve Aromatik Ürünler Borsası kurulması yönünde adım atılarak çalışmalara başlandı. Hadim'i tarım ve turizm alanında geliştirme çalışmalannın olduğunu söyleyen Hadimioğlu "Tarım ve turizme katkısı olabilecek bir çalışma yürütüyoruz. Hadim'in bilinenden daha fazla bitki zenginliği ve çeşitliliği bulunuyor.


Bunun en iyi şekilde değerlendirilmesi için de Tıbbi ve Aromatik Ürünler Borsası'nı hayata geçiriyoruz. Bu florayı Tıp alanı olduğu kadar sabun, kozmetik ürünler, yardımcı gıda ve şifalı bitkiler alanlannda da değerlendireceğiz." Dedi. 


Proje Ofisi 


Vatandaşlara tarım, hayvancılık, turizm ve diğer bazı alanlarda hibe ve desteklerden yararlandırmak bilgi vermek ve proje üretmek amacıyla belediye bünyesinde proje ofisi kuruldu. 


Başkan Ahmet Hadimioğlu: "Hükümetimizin Taşeli bölgesine verdiği 40 milyon dolarlık bir destek projesi var. Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu özellikle Hadim, Bozkır ve Taşkent bölgesi için böyle bir imkan sundu. Bu imkanlardan tüm mahallelerimizin yararlanması için belediye bünyesinde proje ofisi kurduk. 


Arı yetiştiriciliği kursu bir başlangıç. İnşallah önümüzdeki günlerde birçok proje çıkacak" Hadim Kayak Tesisi Spor Bakanlığı tarafından projesi devam eden Hadim'e 8 km, Taşkent'e 15, Bozkır'a 40, Alanya'ya 100 km uzaklıkta, 1890 rakımlı Yumru Tepesinde Taşpınar Yaylası mevkiisine kayak tesisi için yer tespiti yapıldı. 


2023 rakımda Kongre Merkezi 


Hadim de bulunan Akdağ'ın 2023 rakımında bir kongre merkezi düşüncesi 4 olduğunu söyleyen Hadimioğlu, " Bunun sonucunda da Davos benzeri zirveler gerçekleştirebilirsek, Hadimin turizmine büyük katkı sağlamış olacağız" şeklinde konuştu. 




Milat


Geri Dön