28 / 03 / 2024

TOKİ Kütahya kentsel dönüşüm evleri teslimleri yapıldı!

 TOKİ Kütahya kentsel dönüşüm evleri teslimleri yapıldı!

Osmangazi Mahallesinde kentsel dönüşüm yapılan vatandaşlarımızın kamulaştırma sonrasında mağdur olmamaları için Kütahya Belediyesi'nin TOKİ’den almış olduğu dairelerden isteyen vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda anahtar teslim töreni yapıldı



Anahtar teslim töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanımız Mustafa İÇA şunları ifade etti;

                       

            “Osmangazi Mahallemizde kentsel dönüşüm ile ilgili olarak % 91 seviyesinde tamamlanmıştır. Burada özellikle vatandaşlarımız kamulaştırma sonrasında mağdur olmamaları için TOKİ’den aldığımız 64 dairelik 2+1 konutlar ile ilgili takas imkânı da verdik. Vatandaşlarımıza sadece parasını verip kamulaştırma yapmak yerine aynı zamanda ev almak isteyenlere kıymet takdirini yine TOKİ’nin yapmış olduğu ve Belediyenin borçlanmış olduğu değer üzerinden herhangi bir şekilde üzerine bir ekleme yapmadan vatandaşlarımıza Belediyemizin sağlamış olduğu 180 ay vade ile kendilerine de bu hakkı verdik.

 

            64 adet dairemizden 23 daire bu şekilde takas imkânı ile sonuçlandırıldı. Bugün bu vatandaşlarımızın anahtarlarını dağıtacağız. Evlerine girecekler. Belirlenen vade içerisinde de ödemelerini yapacaklardır. Şimdiden kendilerine hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Kütahya Belediyesi


Geri Dön