26 / 04 / 2024

TOKİ Kuzey Şehir'de 787 konut için başvurular başladı!

TOKİ Kuzey Şehir'de 787 konut için başvurular başladı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile TOKİ iş birliğinde Türkiye’nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesi’nde 787 adet konut için başvurular bugün başladı.



Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nın iş birliğinde Türkiye’nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesi’nde 787 adet konut için başvurular bugün başladı. Başvuruların 12 Nisan 2019 tarihinde sona ereceği açıklandı.

Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi, artan nüfusla birlikte şehirde barınma sorunu ortaya çıkınca konut açığını kapatmak için harekete geçti, yükselen konut fiyatları, kiralık evlerdeki artış üzerine toplu konut üretimine başlandı. Bu doğrultuda Şehitkâmil ilçesi sınırlarında bulunan 50 bin konutlu 250 bin nüfusun yaşayacağı Kuzey Şehir, 8,5 milyon metrekare alanda yer alacak. 

İlk etapta 3 bin konutun tamamlandığı projede cami, manav, kasap, bakkal gibi geleneksel sokak yaşam unsurları yer alacak. Kuzey Şehir’de yaşayacak vatandaşlar, eğitimden sağlığa, sosyal yaşamdan ulaşıma, tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarını ulaştıracak. Mahallenin yeşil alanla çevrelenmesi, farklı ölçeklerde meydanların oluşturulması, araç yollarının sınırlandırılması, engellilerin kullanımını da içeren otoparklarla, ulaşım ağının ağırlıklı olarak yaya öncelikli ele alınması, projenin temel tasarım ilkelerinden meydana gelecek. Konutlar 4 katlı olacak, daireler 2+1, 3+1 ve 4+1 olarak dizayn edilecek. Planlamada geleneksel dokuya referans veren yatay mimari esas alınarak inşa edilecek.

Kuzey Antep yolu viyadük çalışmaları

Büyükşehir, proje çalışmaları kapsamında şehir merkeziyle Kuzey Şehri birbirine bağlayacak Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadük inşaatına yönelik çalışmalar hayata geçirildi. 600 metresi viyadük, 10 kilometre uzunluğunda, 50 metre genişliğindeki viyadük inşaat çalışmaları en kısa sürede bitirilecek. Viyadüğün yapımında ön germeli kiriş sistemi kullanılacak, 28 temel kazılacak. 33 metre genişliğindeki viyadüğün, kolon yükseklikleri 12 metreyle 41 metre arasında değişecek. Sol taşıma yolu 605 metre, sağ taşıma yolu ise 520 metre uzunluğunda çift şeritli viyadükte, 28 adet temel kazıldı.

Bölgede 60 metre genişliğinde, 11 kilometre uzunluğunda yeni yol açıldı. Açılan yol, bir taraftan 5’inci Organize Sanayi Bölgesi’nden diğer taraftan da Araban-Yavuzeli hattını Kuzey Antep’e, Kuzey Antep’i de Aktoprak’a bağlayacak.


Geri Dön