27 / 04 / 2024

TOKİ Kuzeyşehir'de 1 daireye 20 talep geldi!

TOKİ Kuzeyşehir'de 1 daireye 20 talep geldi!

TOKİ Gaziantep Kuzeyşehir’de 749 konut için kura çekilişi dün gerçekleştirdi. Konutlar için 14 bin 378 başvuru yapıldı. 



Yeni Şafak'tan Emine Açar'ın haberine göre;  TOKİ  Başkanı Ergün Turan, ikinci bölüm için yeni başvuru almayacaklarını ve ismi çıkmayanların hak sahibi olacağını söyledi.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dünyada bir ilk olacak şekilde hayata geçirilen 50 bin konutluk Gaziantep Kuzey Şehir Projesi'nin ilk bölümünde yer alan ve mayıs ayında satışa sunulan 749 2. Etap için kura çekimini yaptı. 
 
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle inşa edilen proje kapsamında inşa edilen 749 konuta, 549'u engelli, bin 579'u emekli olmak üzere toplamda 14 bin 378 başvuru yapıldı. 
 
Başvuru sayısının satışa sunulan konut sayısının 20 katına yaklaştı. Kura çekilişi TOKİ Başkanı Ergün Turan, Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Fatma Şahin ve konutlara başvuran ailelerin katılımıyla Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda düzenlendi.

 

TOKİ Kuzeyşehir de 1 daireye 20 talep geldi!

 
AVRUPA ÖLÇEĞİNDE


Törende konuşan Turan, "Kuzeyşehir Projesi, tek bir proje olarak üstlendiğimiz ve üzerinde çalıştığımız en büyük projelerden biridir. Türkiye ölçeğinde olduğu kadar Avrupa ölçeğinde de büyük bir projedir. Ülkemizin mimarlık ve mühendislik ve planlama dünyası açısından da birçok ilkleri barındırmaktadır. Gaziantep Kuzey Şehir, bu büyüklükte bir sosyal konut alanında, uygulaması tek seferde geliştirilen ilk ve en büyük yerleşim olma özelliği taşıyor" dedi. Turan, idare olarak planlama ve projelendirme çalışmalarına "aktif katılımcılık" odaklı yeni bir bakış açısı getirdiklerini söyledi.


İKİNCİ ŞANS MÜJDESİ

Turan satışa sunulan konutlardan 299’unun 2+1, 176’sının 3+1 ve 274’ünün ise 4+1 planında inşa edildiğini aktardı. Turan, proje kapsamında 8,5 milyon metrekare alan üzerinde yaklaşık 200-250 bin kişinin ikamet edeceği 50 bin konutluk yeni bir şehir planladıklarını vurguladı. Turan, “Kurada ismi çıkmayanlar üzülmesin. İnşaatı devam eden ikinci etapta yeni talep toplamayacağız. Kurada ismi çıkmayanlar ikinci etapta tekrar kuraya katılabilecek” dedi.

 

2+1 kura sonucu için tıklayın

3+1 kura sonucu için tıklayın

4+1 kura sonucu için tıklayın


Geri Dön