29 / 03 / 2024

TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarından acı anılar!

TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarından acı anılar!

Samsun Canik'i 4 Temmuz gecesi vuran sel felekati 14 can aldı. 5'i, 450 haneli TOKİ Kuzey Yıldızı konutlarının bodrum katlarında oturanlar oldu



Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, ekipler bir annenin, Selma Baş'ın çığlıklarıyla sarsıldı. Genç kadın, bodrum katta eşki eşiyle birlikte kalan 2 oğlunun adını haykırıyordu. Oysa 15 yaşındaki Mücahit ve 10 yaşındaki Bedirhan, babaları Kenan Yazıcı'yla birlikte sele uykuda yakalanmışlardı. Bu acı olayın üzerinden 1 ay geçti.


ÇOK DUA ETTİM OLMADI


Selin bastığı bodrum katından çocuklarını kurtarmak için çırpınan ama cansız bedenleriyle karşılaşan acılı anne Selma Baş hayatta kalan tek yavrusu 14 yaşındaki Rabiya'ya sarılarak yaşama tutunmaya çalışıyor. O günü ise şöyle anlatıyor: Sabahın 5'inde telefonum çaldı. Arayan komşumdu. 'Burada sel oldu, evinizi su bastı. Çocuklar sende mi?' deyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Hemen koşarak çocuklarımın yanına gittim. Ne pencere ne de kapı, her yer sular altındaydı.  Saatlerce 'İnşallah babaannelerinin yanındadırlar. İnşallah üst katlara kaçmışlardır' diye dua ettim. Ama ekipler, çocuklarımın evde olduğunu söylediğinde dünya başıma yıkıldı.

Çocuklarını görmeye geldiğinde, telefonla onları aradığını ağlayarak anlatan Selma Baş, 'Onlar da pencereden çıkar koşarak yanıma gelip boynuma sarılırlardı. Dua edip onları yine öyle hayal ederken, çocuklarımın cansız bedenlerini o pencereden torbalarla çıkardılar. Çocuklarıma o torbalar yakışmadı. Onlara doyamazken böyle bir acı yaşadım. Allah'ım bu acıyı kimseye vermesin' dedi.


BABAANNENİN 4 DAİRESİ VARMIŞ


Felaketin ardından ilginç bir dram ortaya çıktı. Kenan Yazıcı'nın ailesinin  TOKİ  inşaatının yapıldığı yerde arsa sahibi olduğu ve üst katlarda 4 dairelerinin bulunduğu ancak kendisinin bodrum kattaki kapıcı dairesinde yaşadığı öğrenildi.


SEL ANILARIMI YOK ETTİ


O gece annesinin yanında kaldığı için felaketten kurtulan Rabiya büyük üzüntü yaşıyor. 'Babam, abim ve kardeşimle o evde çok anılarım vardı. Sel anılarımı yok etti. Keşke o anda orada olsaydımo, onları çok özlüyorum' diye ağlıyor.


Osman Yılmaz / AKŞAM


Geri Dön