24 / 04 / 2024

TOKİ Malatya Darende'de modern çarşı yapacak!

TOKİ Malatya Darende'de modern çarşı yapacak!

TOKİ tarafından ilk defa Darende'ye yapılacak olan modern çarşı merkezi için Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, vatandaşlarla bir araya gelerek görüşlerini aldı.



TOKİ tarafından ilk defa Darende'ye yapılacak olan modern çarşı merkezi için Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, vatandaşlarla bir araya gelerek görüşlerini aldı. 


Darende Esnaf Kefalet Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Başkan Süleyman Eser, Darende için tarihi önem arz eden projeyi, esnafları mağdur etmeden kazandırma çabası içerisinde olduklarını söyledi. 


Eser, yeni çarşıyla herkesin daha güzel işyerlerine sahip olacaklarını belirterek; "Esnaflarımız modern mimari tarzda hazırlanan proje ile daha nezih bir ortamda ticaret yapacaklardır. Bununla beraber çevre düzenlemeleri, spor alanları, yürüyüş yolları ve tarihi konaklar ile yaşam kalitesi de arttırılacak" dedi. 

Esnafların isteklerine isteklerini dinleyerek not aldıran Başkan Eser ayrıca şunları söyledi; "TOKİ tarafından hazırlattırılan proje üzerinde değişiklikler için konunun muhatapları ile tekrar görüşeceğiz. İş yerlerinin iş gruplarına göre yeniden ölçülendirerek değişiklikler olabilir. Maliyetinin de düşürülmesi için tekrardan görüşeceğiz. Kiracılarımızı mağdur etmeyeceğiz. Onlara da hem kira desteği vereceğiz hem de yeni çarşıda iş yeri sahibi yapacağız. Yeni çarşıda ısınma merkezi sistem olacak. Her dükkanda lavabo ve tuvalet olacak." 


"YÜZDE 70 İSTEMİYORSA YAPILMAYACAK" 

Başkan Eser, yeniden düzenlenebilir olan projenin temel muhataplarının hak sahipleri olduğunu da belirterek, "Biz esnafımızı mağdur etmek için bu projeye başlamadık. İstiyoruz ki siz daha güzel şartlarda hizmet edin, ticaret yapın. Burada hak sahipleri ile görüşen arkadaşlarımız ilerleyen günlerde görüşmeleri tamamladığında hepimiz hak sahiplerinin yüzde 70'i istemiyorsa yapılmayacak" ifadelerini kullandı. 

Söz alan vatandaşların bir kısım projeyi asla istemediklerini belirtirken bazı esnaflar da daha önce çok yüksek fiyatlara önceki belediye tarafından satılan dükkanlardan alarak zarar yediklerini belirterek çarşının bir an önce yıkılarak yenilenmesini istedi. 

Karşılıklı soru cevap şeklinde geçen toplantıda, belediye ekipleri projede yapılabilecek değişikliklere karşı esnafların istek ve fikirlerini not aldı. Toplantıya başkan yardımcıları Savaş Kazancıoğlu, Ahmet Delibaş, belediye meclis üyeleri ve esnaflar katıldı.


Malatya Söz Gazetesi 


Geri Dön